Beslenme uzmanları, antiinflamatuar bileşenlere sahip besinlerin tüketmenin söylenmemiş faydaları olduğuna dair vurgular yapıyor. Ne kadar çok antiinflamatuar yiyecek ve baharat yerseniz inflamasyonu o kadar azaltabilir, böylece romatizma gibi hastalıklardan uzak bir yaşam sürebilirsiniz.
Uzmanlar, ileriki yaşlarda eklem ağrısı riskini azaltmak için diyete ekleyebileceği üç temel baharat olduğunu belirtiyor.
Yemeklerinize baharat eklemenin sağlık açısından sağlayabileceği faydaları göz ardı etmemek çok önemlidir.
Beslenme ve Diyetetik Akademisi'nin ulusal sözcüsü Kim Larson, diyetinizde anti-inflamatuar bileşenlerin bulunmasının söylenmemiş bir olumlu yanı olduğunu söylüyor.
"Ne kadar çok antiinflamatuar yiyecek ve baharat yerseniz, kronik inflamasyonu o kadar bastırırsınız" diyen Larsn, artrit gibi bir durumda eklemler iltihaplanabilir. Bazı baharatlar vücuttaki bazı iltihap yollarını tıkayabilir. Ancak bir tutam tarçın, gün boyunca yemeğe eklendiğinde güçlü bir etki yaratabilir.
SARIMSAK
Sarımsak, antiinflamatuar bir bileşik içerir ve inflamasyonla mücadeleye yardımcı olabilir ve artritten kaynaklanan kıkırdak hasarını önlemeye yardımcı olabilir.
İşleme sırasında gücünü azaltabileceği için toz sarımsak yerine taze sarımsak kullanmaya özen gösterin.
ZERDEÇAL
Zerdeçal kökündeki kimyasallar, inflamatuar yolları bloke eder. Denemeler, eklem ağrısını ve şişliği azaltabilen anti-inflamatuar faydayı göstermiştir.
Çok yönlü bir baharat olan zencefili, taze haliyle kullanmak en iyisidir. Zencefil çay olarak da tüketilebilir.
Üstelik düzenli olarak baharat tüketimi (haftada dört defadan fazla) kalp ve beyin damarına bağlı ölüm riskinin azalmasıyla ilişkilidir.