Trendyol Süper Lig'de son maçında Antalyaspor'u Sanchez ve Icardi'nin golleriyle mağlup eden Galatasaray, üst üst 7. galibiyetini aldı ve lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde.
Şampiyonlar Ligi için iddialı bir kadro kuran Galatasaray, bu sezon yaptığı transferlerle adından söz ettirmeyi başardı.
Yıldız isimleri kadrosuna katan Cimbom, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci maçında Manchester United'ı 3-2 mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti.
Cimbom, Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Hakim Ziyech, Angelino, Tete, Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez gibi çok sayıda yıldız isimle sözleşme imzalamıştı. Sarı-kırmızılı takımda şimdi de gözler ayrılacak oyunculara çevrildi.
Takvim'in haberine göre, Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un, takımdan ayrılacak iki isme izin verdiği ortaya çıktı. Bu iki isim de geçtiğimiz sezon şampiyonlukta büyük paylara sahipti.
İLK İSİM SERGIO OLIVEIRA
Geride bıraktığımız sezonda orta sahanın vazgeçilmez ismi olan Sergio Oliveira, bu sezon Ndombele ve Kerem Demirbay gibi yıldızların gelmesiyle birlikte gözden düştü.
GİTMESİNE İZİN VERİLECEK
Okan Buruk, forma şansı bulmakta zorlanan tecrübeli oyuncunun gitmesine izin verdi. Yaz transfer döneminde gitmesine kesin gözüyle bakılan fakat takımda kalan tecrübeli oyuncunun ocak ayında Galatasaray'dan ayrılabileceği iddia edildi.
Galatasaray yönetiminin, Oliveira için gelecek olan teklifleri değerlendirmeye alacağı ifade ediliyor. Sergio Oliveira bu sezon Galatasaray formasıyla 12 maçta görev yaptı ve 1 gol ve 1 asistlik katkı yaptı.
Sergio Oliveira'nın Galatasaray ile olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. Oyuncunun piyasa değeri 6 milyon Euro.
Özellikle de Davinson Sanchez ve Abdülkerim'in savunmadaki uyumu görüldükten sonra yedek durumuna düşen Victor Nelsson için de gelecek teklifler değerlendirilecek.
Bilindiği üzere Nelsson için Tottenham ve Arsenal başta olmak üzere birçok kulüp talip olmuş fakat Galatasaray, az bulduğu gerekçesiyle gelen teklifleri reddetmişti.
Okan Buruk'un da onayını alan yönetim, Victor Nelsson'un da gitmek istemesi halinde oyuncuya izin vereceği kaydedildi.
Galatasaray'ın da ara transfer döneminde uygun teklif gelmesi halinde Nelsson'un gidişine onay vereceği öne sürüldü.