DÜZCE
Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği,
şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj.
KİLİS
Şıhıl mahşe, pekmez, kübbülmüşviyye, talı malhıta, köllük aşı, züngül, belluriye, cennet çamuru, firik pilavı, kibe, mazlum, mıkşi, teşrübe, mayanalı (anasonlu) kahke, haytayla, sucuk hapısası.
KOCAELİ
Yahni, Kavurma, Tavuklu Keşkek, Çiğceli
Kavurma - Sebze Yemekleri: Mantar Yemeği, Ebe Gümeci, Mancar Yemeği, ev
Makarnası, Gözleme, Cızlama (Akıtma), Lokum, Mantar Böreği, ÇiğceliYumurta,
Cevizli Börek
KONYA
Fırın Kebabı, Etliekmek, Çullama, iki bıçak
arası ciğer, Topalak Köfte, Cella, ekşili Kabak, Yumurtalı Kabak, Zülbiye (Papaz
Yahisi), Patlıcan Bayıltan, Lahana Kapaması, Patlıcan Böğürmesi, Çöpleme, Tayga,
Mercimekli Oğmaç, Arapaşı,Tandır, Bamya, Süt, Tutmaç ve Erişte Çorbası, Peynirli
Kıymalı Börek, Kıkırdaklı Börek, Tandır Saç, Su, Sedirler ve Tatar Böreği
ANTALYA
Kölle (buğday, fasulye, nohut ve bakla
haşlaması), saç kavurması, domates civesi, hibeş, arapaşı, tandır kebabı,
tatlılardan isa patlıcan, bergamut ve turunç reçeli sayılabilir. -Kabak Çiçeği
Dolması -Börülce Salatası -Toros Salatası(Al Köz-Al Göz) -Laba -Hibeş -Turunç
Reçeli -Patlıcan Reçeli -Gömbe dondurması -Tarhana çorbası
ORDU
Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca
mıhlaması,galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran
kavurması, kabak muhallebisi, pallabye.
RİZE
Anzer balı, Rize köftesi, Rize simidi, Hamsi
çiğirtası, çumur, enişte lokumu, pepçura.