Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hatipoğlu hoca çocuklara özel program yapmalı

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun atv ekranlarındaki iftar ve sahur programları reyting rekorları kırıyor, birbirinden iddialı dizileri, ana haber bültenlerini, yarışmaları geride bırakıp listede rahatlıkla ilk üçte yer almayı başarıyor.
Hatipoğlu Hoca'ya gösterilen bu büyük ilginin sebeplerini bu köşede maddeler halinde sıralamıştım, tekrarlamaya gerek yok. Asıl dikkatimi çeken ise programa çocukların gösterdikleri büyük ilgi. Aileleriyle birlikte Sultanahmet Meydanı'na koşan minikler, öyle anlamlı sorular soruyor, öyle bilgece yorumlar yapıyorlar ki, sırf gelecek adına umut tazelemek için bile bu program izlenir.
Bana göre Hatipoğlu Hocam bu potansiyeli değerlendirmeli.
Belli ki çocuklarımıza aileleri ve okuldaki öğretmenleri tarafından verilen din eğitimi yetersiz ve tekdüze. Çocuklar, karşılarında onlara öğrenci değil, 'insan' muamelesi yapan, adam yerine koyan, 'onların seviyesinden konuşan', tatlı dilli, aydın görüşlü, babacan bir hoca görmek istiyorlar.
Gençliğin dine yabancılaştığı, iman eksikliğinin çocukları ve gençleri boşluğa düşürüp başka yollara sürüklediği, zaman zaman bilim adamlarının araştırmalarıyla da ortaya konulan acı bir gerçek.
Bizim ülkemizde televizyon sadece bir eğlence aracı değil; aynı zamanda eğitimin, bilgilendirmenin, yönlendirmenin de en etkili ve kestirme yolu.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise televizyonu en etkili kullanan hatiplerden biri. Öyleyse yapılacak şey belli: Hocamız, haftanın belli bir gününde sadece çocuklara yönelik, onların katılımıyla gerçekleşecek bir din ve ahlak programı yapmalı.
Eminim, hep birlikte çok faydasını göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA