Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kader’in hicran’lı kadersizliği

Türkiye, iki haftadır atv'de yayınlanan Esra Erol'un programına kilitlendi.
Ortaya öyle dramatik bir hikaye çıktı ki, senaristlerin cümlesi kafa kafaya verse böylesini hayal bile edemezdi.
İdris- Hicran Özer çiftinin 25 yıl önce İzmir'de dünyaya gelen bebekleri hastanede kayboldu.
Evlatlarının peşine düşen aile, onun izine yüzlerce kilometre ötede, Konya'da rastladı. Bebeğin, o zamanki adıyla Çocuk Esirgeme Kurumu'nun bir yurdunda olduğu istihbaratını aldılar ve gidip 'öz kızlarını' evlat edindiler.
Ancak o tarihte yapılan DNA testinde İdris Bey'in, Kader adı verilen o yavrunun babası olmadığı ortaya çıktı.
Anne ise 'biyolojik anne' görünüyordu. Aile, 'büyük sırrın' ortaya çıkması, Kader'in kendilerine ait olup olmadığının anlaşılması için Esra Erol'da programında bir araya geldiler. Önce babanın yeni DNA testi ortaya çıktı. Eskisiyle aynıydı. İdris Bey, Kader'in babası değildi.
Sonra anneye uygulanan yeni DNA testi beklenmeye başlandı. Bu süreç içinde en çok yıpranan kişi, milyonların önünde 'kocasını başka biriyle aldatıp çocuk sahibi olduğu' şüphesiyle karşı karşıya bırakılan anne Hicran oldu. Sonuçlar önceki gün programda açıklandı.
Kader, Hicran Hanım'ın da çocuğu değildi...
Yıllar önce alınan o istihbarat yanlıştı. Aile, yurda bırakılan 'herhangi' bir çocuğu evlat edinmişti.
O anda ekrandan taşan duyguları anlatmaya kelimeler yetmez.
Önce, anne ve kızın büyük hayal kırıklığı kapladı ekranı. Ardından baba İdris gözyaşlarına boğuldu. Kader, önce İdris Bey'e, sonra yıllardır öz annesi bildiği Hicran Hanım'a sarılıp hıçkırıklara boğuldu.
Sonrası, evlat sahibi olmanın sadece biyolojik nedenlere bağlı olmadığını, 'kalpte başlayıp bittiğini' anlatan ibretlik görüntülerdi. Anne ve baba, öz kızları bildikleri evlatlıklarına öyle bir sarıldı, ona öyle bir sahip çıktı ki; hem stüdyoda, hem ekran başında gözyaşları sel oldu.
Hep söyleyip duruyorum.
Türkiye bir senaryo cenneti.
Oturup da kurgulamaya, kafa patlatmaya, hayal kurmaya gerek yok. Bir hafta boyunca reality şov programlarını izle, bir sinema salonunun bir sezonunu rahatlıkla kapatabilirsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA