Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Taburcu olmak...

Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıldönümünde ekrana pek çok kısa film ve klip geldi. Ama içlerinde en anlamlı, en vurucu ve en duygu yüklü olanı AK Parti'nin hazırlattığı tek kelime ile 'enfes' kısa filmdi.
Film, Çanakkale Savaşı sırasındaki bir sahra hastanesinden görüntülerle açıldı.
Doktor, yaralı askerleri muayene ediyor, hangisinin müşahede altına alınacağını, hangisinin gönderileceğini belirliyordu.
Sonunda liste isim isim açıklandı.

Tedavileri tamamlanıp iyileşen askerlerin isimlerinin ardından "Taburcu" deniliyordu.
Taburcu edilen askerler büyük bir sevinç, istek ve inançla silah kuşanıp cepheye koşuyordu. Filmin son cümlesi ise Çanakkale'den geçmeye çalışırken, batırılan düşman zırhlısına isabet eden top güllesi kadar etkiliydi:
"Taburcu olmanın anlamını hiç düşündünüz mü?
Çanakkale Savaşı'nda taburcu olan Mehmetçik, evine değil taburuna geri döndü.
Sağlığımıza kavuştuğumuzda evimize dönebilmemizi borçlu olduğumuz aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun." Çanakkale'den, Afyon'dan, İzmir'den ve 15 Temmuz'dan sonra hepimiz 'taburcu' olduk. Belki cismen evlerimize dönebildik ama ruhumuz hâlâ taburumuzda tam siper. İşte 'Çanakkale ruhu' tam da budur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA