Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kader mahkumlarının ‘Şahin Ağa’sı

Kadim dostum, ilk üyeleri arasında bulunduğum Magazin Gazetecileri Derneği'nin onursal başkanı Nurettin Soydan'ın sahibi olduğu Magazinci.com'un İnternet Medyası Ödül Töreni pek çoklarından farklıydı. Zira ömrümde, bir ödül gecesine bu kadar anlamlı mesajın sığdırıldığına pek az şahit oldum.
Sahneye ödül almak için her gelen, son derece önemli konuşmalar yaptı, birbirinden vurucu mesajlar verdi.
Tören, yıllar önce bir MGD gecesinde adeta lince uğrayan Ahmet Kaya'ya saygı klibiyle açıldı. Yılın En İyi Türk Sanat Müziği Sanatçısı ödülünü benden alan Yılmaz Morgül, sahneye yapraklarla bezenmiş yemyeşil bir kostümle çıkıp çevreci mesajıyla büyük takdir topladı. Morgül; Birleşmiş Milletler'in iklim değişikliği uyarısına dikkat çekerek, çevre konusunda önlem alınmazsa 12 yıl sonra dünyanın 'dönülmez' bir noktaya ulaşacağını söyledi. 'Müslüm' filminin yönetmeni Can Ulkay; kendisine yeni filmi 'Turkish Dondurma'nın ne zaman dijital platforma düşeceğini sorduklarını, bundan büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, filmini vizyondayken Netlflix'de gösteren yapımcı Yılmaz Erdoğan'a göndermede bulundu.
Sosyal sorumluluk projeleriyle ödüle layık bulunanlar da eğitimin önemine dikkat çekti. Çanakkale destanı, Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu ise ödül konuşmalarının ana konusunu oluşturdu.
Ancak beni en çok duygulandıran, Meslek Onur Ödülü'ne layık görülen, şu aralar atv'nin 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Şahin Ağa' karakterine can veren Turgay Tanülkü'nün sahnede gözyaşları içinde yaptığı duygusal konuşmaydı.
Cezaevlerini dolaşarak kader mahkumlarına tiyatro gösterileri yapan, şu anda anne-babaları cezaevinde bulunan 26 çocuğun hamisi olan Tanülkü, "Ben 17 yaşında hapishaneye düştüm. Gördüğüm işkence yüzünden şu anda çocuğum yok. Bu yüzden eşimden özür diliyorum. Sizleri de şu anda anne-babası içeride olan 750 çocuk için koruyucu aile olmaya çağırıyorum" dedi.
Takdir özürlü bir toplumda Meslek Onur Ödülü almak kolay değil.
O ödülü kendine 'yakıştırmak' ise hiç kolay değil.
Yüreğine sağlık 'Şahin Ağam'!
Takdirine sağlık Nurettin Soydan!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA