Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Karadeniz usulü yırtmaç yorumu

Sen Anlat Karadeniz'e yeni katılan Genco karakterinin diziye büyük bir renk, heyecan ve dinamizm katacağını geçen hafta bu sütunlarda öngörmüştüm. Ancak etkisinin bu denli kısa sürede ve bu kadar yoğun şekilde ortaya çıkıp adeta hikayenin dümenine geçeceğini doğrusu tahmin edememiştim.
Kötülük bayrağını Vedat'tan devralan ve çok daha ileriye taşıyacağı şimdiden belli olan Genco (Uğur Çavuşoğlu muhteşem canlandırıyor), parayla adeta ruhunu satın aldığı genç Murat'a, küçücük bir çocuğu öldürtmekte hiçbir sakınca görmedi.
Genco, şeytanın ete kemiğe bürünmüş hali. Ancak bilgisi ve genel kültürüyle de izleyenleri şaşırtıyor. Bu hafta onun sayesinde dağarcığıma yeni bilgiler ekledim. Özellikle 'yırtmaç' konusundaki yorumu benzersizdi. İşte Genco ile bir kadın moda tasarımcısı arasında geçen o ilginç diyalog:
GENCO: Rıht nedir?
MODACI: Bilmiyorum efendim.
G.: Zor bir soru oldu sizin için. Şöyle sormam gerekiyor: Elbiseye yırtmaç neden açılır?
M.: Elbiseyi güzel göstermek için. Dekolte...
G.: Elbise, kadını güzel göstermek içindir. Öyle mi, değil mi?
M.: Evet efendim.
G.: Hanımefendi, rıht; inşaat mühendisliğine ait bir kavramdır. Merdivenin basamak yüksekliğini gösterir. Binanın tasarımına göre ölçü değişir. 12 ile 18 santimetre arasındadır. Tabii siz şimdi diyeceksiniz ki, "Ben moda tasarımcısıyım. İnşaattan ne anlarım? Rıht, mırt, tırt... Bana ne?" Onun için böyle itin kuyruğu gibi ne uzar, ne kısalırsınız. Öyle havada sallanırsınız. Hanımefendi, elbiseye yırtmaç; ne dekolte, ne de başka bir şey için açılır. Merdiveni tırmanan kadına yardımcı olmak içindir ve rıhtın ölçüsüyle orantılıdır. Şimdi... Dört elbise önce gösterdiğiniz fuşya olan Melek için, siyah da Nilüfer için olacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA