Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vefa, insanlık liginde küme düşünce...

Artık köşemizin okuru olmaktan çıkıp neredeyse 'asistan yazar' haline gelen değerli dostum Kamil Çetin, unutulmaz kaleci Varol Ürkmez'in haberlere konu olan yardıma muhtaç haline atıfla önemli saptamalarda bulunmuş. Sadece saptamakla kalmayıp çözüm önerileri de geliştirmiş:
"Sayın Yüksel Aytuğ, hafta içinde yazılı ve görsel medyada beni çok üzen bir haber yayınlandı.
Oynadığı devirlerde dünyanın en iyi üç kalecisinden biri kabul edilen, milli takımın kalesini defalarca koruyan, Galatasaray, Beşiktaş, Altay formalarını yıllarca giyen 83 yaşındaki Varol Ürkmez, maddi ve manevi olarak çok zor durumdaydı. Biliyorum, aynı durumda olan, çeşitli nedenlerle zor günler geçiren çok sayıda futbolcu, hatta sporcu var. Acaba Papua Yeni Gine maçı için futbolculara yüzbinlerce dolar galibiyet hatta beraberlik primi ödeyen, iki ay evvel istifa eden teknik direktörün istifasını kabul etmeyip iki ay sonra kendi kovan ve bu nedenle milyonlarca dolar tazminat ödeyen, yerine getirdiği milli takımımıza hiçbir şey veremeyen teknik direktöre milyonlarca dolar maaş ödeyen, bütçesi milyar dolarla konuşulan Futbol Federasyonu'muzun bu konularda bir tasarrufu var mı diye merak ettim. Futbol Federasyonu yönetim kurulu ve icra kurulu üyesi çok sevgili kardeşim Ali Düşmez'i aradım. Anlattıkları aynen şöyle:
'Bu konularda çok faal olmayan bir vakıf var. Zaman zaman ağır sağlık sorunları yaşayan, yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz.
En son hatırladığım kadarı ile İlyas Tüfekçi için bir girişimde bulunduk.
Şimdi Başkanımız Hüsnü Güreli'nin girişimi ile Erhan Kamışlı ile beraber bu konularda daha aktif neler yapabiliriz ona bakacağız. En kısa zamanda bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorum. Ama ben kişisel olarak, tanıştığım ve sevdiğim bir insan olan Varol Ürkmez için elimden geleni yapacağım." Kamil Çetin dostum, yıllardır içinde bulunduğu müzik sektöründe de benzer bir sorunun yaşandığını, yardıma muhtaç sanatçılar için müzik birliklerinin elinin kolunun bağlı bulunduğunu, çünkü dernek statüsünde oldukları için resmi sıfatla bağış ve yardım konularına eğilemediklerini uzun uzun yazmış. Ama sadece tespit yapmakla yetinmemiş, çözüm önerisi de sunmuş:
"Bu kuruluşlar, Dernekler Kanunu'na bir madde ekletip neden yan kuruluş olarak vakıf kurmazlar? Neden yapılan genel kurullarda toplanan telif ücretlerinin cüzi bir miktarının ihtiyacı olan arkadaşlarımıza dağıtımı için bir karar çıkarmazlar? Vakit, dernekleriniz için binlerce dolar kira ödeyip oturduğunuz o görkemli katlardan başınızı uzatıp aşağı bakma vaktidir...
Dileğimiz, çok vahim bir hal alan bu sorunları bitirmek için gerek futbol, gerekse müzik olmak üzere bu sektörlerde asgari müşterek kriterleri oluşturup bir destek fonu kurulması ve gerçekten yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarımıza el uzatılması.
Saygı ve sevgilerimle..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA