Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eftelya nasıl ters köşe yaptı?

Geçen cumartesi yeni bir müzik yarışması ile tanıştık.
Öncelikle söylemeliyim ki, Kanal D'de yayınlanan Benimle Söyle'den bir yıldız çıkar mı çıkmaz mı bilmem ama şov dünyamızın yeni bir sunucu kazanacağı kesin. Enis Arıkan, bu iş için mükemmel bir seçim olmuş. Kimin aklına geldiyse kutlarım.
Gelin görün ki Enis'in sağlığından endişeliyim. Zira 100 jüri üyesinin oturduğu altı katlı 'jüri apartmanına' röportaj yapmak için sürekli inip çıkması gerekiyor. (Muhtemelen ilk bölüme 82 kilo başlayıp 76 kiloda bitirmiştir.) Onun o kan ter içindeki halini görünce içimden seyirciler olarak aramızda para toplayıp stüdyoya bir asansör kurdurmak geldi. Acaba diyorum, biz para toplayana kadar stüdyodaki Jimmy Jip operatörü arkadaş, kamera vinciyle Enis kardeşime yardımcı olabilir mi?
Jüride çok renkli isimler var. Ama Ayta Sözeri belli ki yarışmanın lokomotifi olacak.
Hangi filmde, dizide rastlasam oyunculuğuna şapka çıkarttığım, sesiyle de beni etkileyen Sözeri bu kez de 'fettan jüri üyesi' rolünde son derece başarılı. İlk bölümde hiçbir yarışmacı için ayağa kalkmayan (yani olumlu oy vermeyen) rock'çı Niki ise 'koltuğuna yapışma' konusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu bile kıskandıracak kadar inatçıydı.
Yarışmanın sempati katsayısını artıran ise jüri üyelerinin diğer bazı yarışmalarda olduğu gibi kendi reklamını yapmak, egosunu doyurmak ya da hayran kazanmak için değil de 'eğlenmek' için orada olduklarını bize hissettirmeleriydi. Jüri üyeleri arasında kavga ve çatışma yerine esprili takılmalar izlemek keyifli oldu.
Benimle Söyle, jüri üyelerinin ayakkabı sponsoru bulamayacağı tek yarışma olarak da tarihe geçebilir. Zira onca süslenip püslenmelerine rağmen hiçbirinin belden aşağısı görünmüyor. (Bkz: Gaf Kürsüsü) İlk haftanın yıldız yarışmacısı ise Eftelya Fettanoğlu idi.
Herkes, sahneye baş örtüsü ve yerel motiflerin yer aldığı bir kıyafetle gelen Eftelya'nın türkü ya da ilahi okuyacağını sandı.
Ama Eftelya muhteşem soprano sesiyle bir İngilizce şarkı patlattı ki aman aman... Yıllardır jüri üyesi ya da izleyici olarak onca ses yarışması izledim, hiç böylesine ters köşeye yatmamıştım.
Helal olsun Eftelya kardeşim sana...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA