Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Salgın yüzünden hiçbir lokasyonumuz için kapatma kararı almadık’

Salgınla ilgili her sektörün ortak kaygısı, belirsizlikle geçen şu günlerin ne zaman son bulacağı ve süreç bittiğinde eski günlere nasıl dönüleceği... Sinema sektörünün durumu da merak ediliyor. Virüs nedeniyle dünya üzerinde yüzlerce sinemanın kapılarını kapattığı bugünlerde, Amerika'nın en büyük sinema salonu zincirlerinden biri olan Cinemark, sektör adına umut verici bir açıklama yaptı. Cinemark'a göre, sinemaların yalnızca üç ay daha sabretmesi gerekiyor. Amerika'da günde 2 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınının Temmuz ayı içinde sona ereceğini ve sinemaların yeniden açılacağını söyleyen Cinemark, tarih olarak 1 Temmuz'u verdi. Yani Amerika'nın son derece pozitif yaklaşımına göre sinemalar üç ay sonra yeniden açılacak. Pandeminin merkezinden bu açıklama sektör adına bir umut. Peki ya Türkiye'de durum ne olur? Süreç ne kadar sürer? Sektör büyükleri sürecin altı aydan uzun sürebileceğinden bahsederken ülkemizin en büyük sinema salon zinciri olan CGV Mars Cinema Group'a 'Sektörün en büyüğü olarak siz ne öngörüyorsunuz?' diye sordum.

'ÇÖZÜM ARIYORUZ'
CGV Mars Media Genel Müdürü Nurdan Ulu Horozoğlu'dan gelen açıklama şöyle: "Sürecin başından itibaren çalışma arkadaşlarımızın, ailelerinin ve misafirlerimizin sağlığı ve güvenliğini korumak için Türkiye genelindeki sinemalarımızda ve genel merkezimizde gereken önlemleri aldık. Bakanlıkların ve resmi mercilerin talimat ve yönlendirmeleri doğrultusunda hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge çerçevesinde 16 Mart itibarıyla tüm sinema salonlarımızı kapattık. Bu doğrultuda merkez ofisimizde görev alan ekiplerimizi uzaktan çalışma modeline geçirdik. Umuyoruz ki vaka sayılarındaki düşüş bu şekilde devam ederse önümüzdeki aylar itibarıyla hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlayacaktır. Gelişmeleri anlık olarak takip etmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bakanlıkların ve resmi mercilerin talimat ve yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz. Bu süreçteki her hareketin çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm ekosistemimizi koruma önceliğiyle yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu zorlu dönemde sektördeki paydaşlarımız ile sürekli olarak iletişim halinde kalarak neler yapabileceğimizi görüşüyoruz. Birlikte hareket etmemizin ve çözüm yolları aramamızın önemine inanıyoruz. Şu aşamada kararı verilen kapanacak bir lokasyonumuzun olmadığını söyleyebilirim."

Sezon 17 Temmuz'da 'Tenet' ile yeniden açılır mı?

Pandeminin vurduğu Amerika'da filmlerin vizyon tarihlerinin yavaş yavaş Ağustos ve sonrasına alındığı biliniyor. Amerika'nın en büyük sinema zincirlerinden biri olan Cinemark'ın hedefinin, Christopher Nolan'ın senaryosunu yazıp yönetmeliğini yaptığı 'Tenet'in vizyon tarihine yetişmek olduğu konuşuluyor. Filmin vizyon tarihi olan 17 Temmuz henüz iptal edilmedi. Nolan daha önce yaptığı açıklamayla, önemli olanın 'Tenet'i sinemalarda izlemek olmadığını söylemişti. Yönetmen, filmin IMAX'te izlenmesi gerektiğini bildiğini, ancak önemli olan kısmın herhangi bir yasal yolla izleyicileriyle buluşması olduğunu belirtti. Bakalım ilerleyen günlerde süreç nasıl devam edecek hep birlikte bekleyip göreceğiz.

'Sırtlarındaki Hayat' belgeselini ücretsiz izleyebilirsiniz

İstanbul Modern Sinema, koronavirüs salgını sebebiyle geçici olarak kapandığı dönemde sanatseverleri dijital platformlarda ağırlamayı sürdürüyor. Bu bağlamda, 2019 yılında müzenin Yönetmenlerle Buluşma film programında; bugüne kadar çektiği tüm filmleriyle izleyiciyle buluşan Yeşim Ustaoğlu'nun Sırtlarındaki Hayat adlı belgeselinin uzun versiyonu, müzenin internet sitesi üzerinden yayına açıldı. Film, 30 Nisan'a kadar izlenebilecek. Yeşim Ustaoğlu söyleşisi de İstanbul Modern'in YouTube kanalında izlenebiliyor. Karantina günlerinde seyir zevki yüksek bir film arıyorsanız, bu belgeseli tercih edin. İyi seyirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA