Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Boş boş muhalif olmak mı yoksa gerçekten dik durmak mı?

Dünya Tiyatro Günü adına Nilgün Belgün ve Polat Yağcı'nın öncülüğünde hazırlanan 'Sanat Var Hayat Var' klibi günlerdir konuşulmaya devam ediyor.

Duayen birçok sanatçımızın seslendirdiği şarkı ve rol aldıkları klip, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı forsu ile yayınlanıp ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi sosyal medya hesaplarından paylaşım yapılması sonucunda her zaman olduğu gibi belli bir muhalif kesime rahatsızlık verdi.

Proje ile hiç alakası olmayan Genco Erkal ve Levent Üzümcü gibi provakötör oyuncuların devreye girmesi ile bazı kirli eller oluşturdukları mahalle baskısı sonrasında klipte yer alan bazı sanatçıların çark etmesini sağladı. Akabinde FETÖ - PKK sözcülüğüne soyunan Cumhuriyet Gazetesi'de manşetleri ile 'Sanatçıların habersiz kullanıldığı' algısı oluşturdu.

Cumhuriyet'e bakılırsa Haldun Dormen, "Tamamen Nilgün'ün kurbanı olduk diyorum, hiçbirimiz bunun siyasi bir sonucu olacağından haberdar değildik." diyerek bir açıklamada bulunmuş.

Projenin mimarı Nilgün Belgün ise sözkonusu durumun bu şekilde olmadığını "… projenin yasal izinleri için tüm sanatçı dostlarımdan muvaffakatnameler alınmış ve reklam yayına girmeden önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı videonun son hali Whatsapp ile herkesle paylaşılmıştır." diyerek olayın nasıl gerçekleştiğini açıkladı.

Haldun Dormen gibi neden böyle bir açıklama yaptığı (belki de yapmak zorunda bırakıldığını) anlamadığımız insanlar da var İrfan Kangı gibi 'İyi ki bu proje yapıldı, iyi ki Nilgün Belgün beni çağırdı' diyen de var.

Günün sonunda gözden kaçan bir şey var. O da; bu provokatif baskılar başlamadan hemen önce Haldun Dormen'in instagram hesabından aynı videonun, Cumhurbaşkanlığı forsuyla birlikte yayınlamış olduğu gerçeği. Bu da Dormen'in her detaydan haberi olduğunu, suni mahalle baskısına kadar her şeyin normal olduğunu, bu baskıyla birlikte kendini rahatsız hissedip bir hamle yaptığını ya da yapmak zorunda bırakıldığını gösteriyor.

Sanatçı olmak mutlak muhalif olmak değildir. Doğruyu da takdir etmektir aynı zamanda... Ha bir de, dik durabilmektir...

Klipte olan ve dik duran sanatçılarımıza selam olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA