Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Sansasyondan uzak kalarak da zirveye çıkılır!

Önceki hafta Ziynet Sali'nin yeni şarkısını ve başarısını kaleme almıştım. Bu hafta ise yanılmadığımı gördüm. Çünkü Sali'nin 'Kalbim Tatilde' adlı şarkısı Youtube'da iki ayda 70 milyon kez izlenmesinin ardından Eylül'ün son haftası Türkçe radyo ve müzik televizyonlarında 1664 kez yayınlanarak birinci sırada yer aldı.

Zirveye yerleşen Sali, kimseye bulaşmadan, sansasyondan uzak bir hayat yaşayarak da bu işin en güzel şekilde yapılabileceğinin en büyük örneği. Birçok sanatçıya kıyasla iyi şarkının kokusunu alan ve çok iyi yorumlayan Sali'nin başarılarının daim olmasını ve nice şarkılarıyla zirvede yer almasını dilerim.

Norm Ender rap'te kendini ispatladı

Rap furyası devam ederken bir süredir takip ettiğim ve özellikle gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Norm Ender, son teklisi ile dikkat çekiyor. Art arda yayınladığı hit şarkılarla listelerde bir numaraya yerleşen Norm Ender, Youtube Music Charts verilerine göre yeni şarkısı 'İhtiyacım Yok' ile Trendler Listesi'nde 1 numaraya yükselerek zirvenin sahibi oldu. Şarkı, Youtube üzerinden de 4 milyon rakamına ulaşmış. Eskiden kaset, daha sonra CD satışları başarıyı belirlerdi, şimdilerde ise başarı, dijital platformlardaki dinlenme oranına bağlı. Bu aralar rap ve R&B şarkılardan sıkılsak da Norm Ender farkını gösteriyor ve izlenme oranlarıyla doğru adımlarla zirveye ilerliyor.

JLO boşuna dünya starı değil

Bugüne kadar hep Türk sanatçıları kaleme aldım... Ancak bugün son şarkısı ile yabancı bir dünya starından söz etmek istiyorum. Jennifer Lopez'den bahsediyorum. İnsan boşuna dünya starı olmuyor demek istiyorum. JLO son çalışması ile bir anda dünya listelerini sarstı. Jennifer Lopez & Maluma düetiyle 'Pa Ti' ve 'Lonely' şarkıları müzikseverlerle buluştu, ilk hafta bitmeden 15 milyon rakamına ulaştı. Film gibi klibi de tam puan aldı. Bu arada Lopez'in klibinde giydiği kürk umarım gerçek değildir. Türkiye'ye geldiğinde Jennifer Lopez'i izleme fırsatı bulmuştum. Sık sık seyirciyle göz teması kuran şarkıcının danslarını soluksuz izlemiştim. Yeni şarkısıyla Amerika'daki müzik sektöründe yaşanan durgunluğa hareket getiren Lopez; hem Maluma ile düeti, hem klibi, hem de şarkısı ile alkışı hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA