Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Kimyaları tutmuş

Pandemi sebebiyle durdurulan konserler, kapatılan eğlence mekanları bile iyi ve güzel olan şarkının önüne geçemiyor. Alın size bir örnek... Bir süredir merakla beklenen Bilal Sonses'in Yıldız Tilbe'yle seslendirdiği 'Hasbelkader', geçtiğimiz hafta müzikseverlerle buluştu. O kadar merakla bekleniyormuş ki; klip dijital platformlara yüklendiği gibi trend videolarda 1 numaraya oturdu. Söz ve müziği Bilal Sonses imzalı şarkı için, izlenme sayısıyla da son dönemin en başarılı şarkısı diyebiliriz.

Yıldız Tilbe ve Bilal Sonses'in kimyası o kadar uymuş ki... Şarkı daha ilk dinleyişte insana 'İşte budur' dedirtiyor. Bilal Sonses'e daha önce de köşemde yer vermiştim. Son dönemde sesi kadar pek çok bestesi ile de birçok sanatçı arkadaşına hit şarkılar yazan genç bir isim. Besteleriyle uzun yıllar müzik dünyasında var olacağını gösteriyor. Yıldız Tilbe ile düeti de bunun göstergesi. 'Hasbelkader', bir haftada tam 13.5 milyon kez dinlenmiş, başarıya bakar mısınız...

Selcan eksik olan puzzle'ı tamamlamalı

Bazı sanatçıların sesleri ve fizikleri güzel olsa da puzzle'ın bir parçası eksik kalmış hissi yaratıyor. Selcan Asyalı'nın sesi muhteşem, yorumu da pek çok sanatçıdan daha iyi. Ancak bazen bunlar yeterli gelmiyor. Bu camiada daha hırslı olmak, oyunu daha kuralına göre oynamak gerekir. Galiba Selcan'da bu yok. Son çıkardığı teklisi 'Anladım ki' ile müzikseverlerin karşısına çıkan Asyalı, yine şahane bir şarkı yapmış. Klibi de çok güzel. 'Anladım ki' ile bu sefer bu eksikliklerini tamamlayarak karşımıza çıkmış diye düşünüyorum Selcan'ı.

Yine 12'den vurmuş

Sonbahar hüznüne ve ayrılıklara yakışan slow'u ile karşımızda Berkay. Her çıkardığı şarkının hit olması, tam da halkın nabzını tutan Berkay'a yakışır. Daha dün çıkardığı ve sonbaharın hüznü ile kalplere dokunan şarkısı 'Dert Faslı' ile müzikseverlerin kulakların pasını silecek. Altı ay önce 'Kırgınım Ona' diyerek yine gönül tellerini titreten Berkay, bu sefer sözü ve müziği kendisi ve Ezgi Ceren Anar'a, düzenlenmesi Çağrı Telkıvıran'a ait 'Dert Faslı' ile kariyerine bir hiti daha eklemiş oldu.

Muhteşem tınılar

Dünyaca ünlü kanun virtüözümüz Aytaç Doğan, 'Kanun Resitali' serisinin üçüncüsünü DokuzSekiz Müzik etiketiyle geçtiğimiz günlerde müzikseverlerin beğenisine sundu.
Ülkemizde muhteşem sesli sanatçılarımız olduğu kadar virtüözlerimiz de dünya çapında. Ancak yeteri önemi ve değeri gerçekten bilmemiz ve yaşarken kıymet vermeliyiz. Kanun virtüözü Aytaç Doğan da bunlardan biri. Uzun yıllar pek çok sahne performansında işittiğimiz müzisyen kendi imkanları ile 2018 yılında ilkini yayınladığı 'Kanun Resitali' üçlemesinin finalini Sezen Aksu şarkılarını yorumlayarak yaptı. 10 şarkılık albümde dinleyiciler, Doğan'ın muhteşem kanun yorumundan 'Sevdam Ağlıyor', 'İkinci Bahar', 'Tükeneceğiz', 'Keskin Bıçak', 'Tutuklu' gibi Sezen Aksu bestelerini dinleyecekler. Aytaç Doğan'ın bu muhteşem albümünün pek çok kulağa ulaşması dileğiyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA