Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bravo Nuri Şahin

Neven Subotic, Borussia Dortmund'da forma giyen Nuri Şahin'in eski takım arkadaşı. Bu yaz St. Etienne kulübüne transfer olan Neven, Etiyopya'da su kuyuları açmak için kurduğu vakıfla birçok Afrikalı insanı suya kavuşturuyor. Üç yıldır yardımlarına devam eden ve 100'e yakın su kuyusu açan Neven ile vakfı, hastalıkların önüne geçmek için Afrikalı çocuklara hijyen eğitimi de veriyor. Nuri Şahin de Neven'in vakfına yardımcı olmak için Etiyopya'ya gidip bir hafta kalmış, su kuyusu açılmasına yardım etmiş, sırtında su taşımış ve Afrikalı çocuklarla ders çalışmış.
Nuri, yaşadığı deneyimi şöyle özetliyor: "Neven bana hep 'Bir su kuyusunun insan hayatını nasıl değiştirdiğini anlamak için o ana tanıklık etmen gerekir' derdi. Haklıymış. Sayesinde hayatımın en unutulmaz deneyimini yaşadım. Bundan böyle dünyanın dört bir yanındaki çocukların yüzüne bir tebessüm kondurabilmek için el ele çalışacağız."
İşte vakıf kurmanın faydası... Neven, Nuri gibi milyonlara ulaşabilecek bir yardımcı kazandı. Daha önce de yazdım; bizim ünlü sporcuların, sanatçıların vakıf kurma gibi bir adetleri yok. Yardım konusunda da cimriler; çoğu 'Yapılan yardım söylenmez' lafının arkasına sığınıyor. Vakıf kurmak, para yardımı yapmaktan daha değerli çünkü ünlüler sayesinde vakıflar gündemde kalıyor ve normal insanlar da vakıflara yardımda bulunuyor.
Nuri Şahin gibi Real Madrid, Liverpool, Dortmund gibi büyük kulüplerde forma giyen milyon dolarlık bir futbolcu için Afrika'da su kuyusu kazmak ve oradaki çaresizliği görmek; daha iyi bir insan olma adına paha biçilmez bir deneyim. O hem hayatın acı gerçeklerini daha iyi kavradı, hem de bankadan para yollamaktan daha büyük bir yardımda bulundu. Etiyopya'da bir hafta kalarak su kuyuları için farkındalık yarattı.
Nuri Şahin'i, Afrika'ya gitmeden önce de tanıyoruz; tam bir beyefendi, iyi kalpli ve anladığım kadarıyla kariyer danışmanı ona çok güzel bir yol çizmiş. Şahin'in var olan güzel insan imajı, sosyal yardım projeleriyle daha da güçleniyor. Nuri Şahin, futbol kariyerinden sonra da güzel işler yapacağını şimdiden gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA