Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Asıl kazanan Nimet Abla

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişindeki büyük ikramiye 70 milyon lira. Büyük ikramiyenin hayalini kuranlar yine Eminönü'ndeki Nimet Abla gişesinin önünde kuyruğa giriyor. Kuyruğun uzunluğu haberlere bile konu oldu. O kuyruğun yanında seyyar olarak bilet satan birçok kişi var.
'Aynı bilet, aynı şans' diye bağırıyorlar ama insanlar sırf Nimet Abla'dan almak için soğukta dakikalarca bekliyor. Nimet Abla'dan bilet almayı; Mehmet Efendi'den kuru kahve, Hacı Bekir'den akide şekeri almak gibi ritüel olarak görenlere sözüm yok.
Bazen insanlar eski günlerin nostaljisini yaşamak için seve seve kuyruğa girer.
Öte yandan Nimet Abla'dan alacağı bilete ikramiye çıkma olasılığının yüksek olduğunu düşündüğü için kuyrukta bekleyenlerin matematik bilgisinin zayıf olduğunu söyleyebilirim.

Nimet Abla'dan alınan biletlere daha çok ikramiye çıkmasının nedeni daha çok bilet satılmasından kaynaklanıyor.
Ancak Nimet Abla'nın biletlerine önceki yıllarda büyük ikramiye vurması, bunun her yeni çekilişte tekrar edeceği anlamına gelmez.
Şans oyunlarında her çekiliş, öncekinden bağımsızdır.
Her çekilişte her şey sıfırdan başlar. Tıpkı madeni parayla yazı tura atmak gibi.
Özetle; o kuyrukta bir saat bekleyenlerin de, beklemeyip yandaki seyyar satıcıdan bilet alanların da şansları eşit. Yılbaşı çekilişlerinde değişmeyen tek şey ise en çok parayı Nimet Abla'nın kazanması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA