Mersin Üniversitesi 30. yıl etkinlikleri kapsamında Su Ürünleri Fakültesi tarafından 'Sağlık için su ürünleri' paneli ve balık ekmek ikramı gerçekleştirildi.
Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral kültür merkezinde gerçekleşen panele, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Paneli Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp yönetirken, Prof. Dr. Dilek Çiçek Yılmaz 'Balık Yemek Sağlığımızı Nasıl Etkiler?', Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ozan Güler 'Türkiye'de Balık Tüketimi ve Gastronomik Değerleri', Nil Ece Yamanyılmaz 'Konserve Ton Balığı', Mersin Kültür Balıkçıları Derneği Üyesi Eray Yuva ise 'Yetiştiricilik Su Ürünlerinin Besinsel Değeri' konu başlıklarında gerçekleştirdikleri sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi.

Panel sonrası, Su Ürünleri Fakültesi tarafından Cumhuriyet Meydanında 'Balık ekmek ikramı' etkinliği düzenlendi. Öğrenci ve personele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Genel Sekreter İsa Değirmenci, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Gaye Tuğuz tarafından balık ekmek ikram edildi.