Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen hassas ve titiz çalışmalar sonucunda, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara yüksek faiz karşılığı borç para vererek, yüksek meblağlı senet imzalatarak tefecilik yapan 3 şüpheli şahıs yakalandı.

Vatandaşların ödeme güçlüğü çektiği süreçte ise şüphelilerden 2'sinin müştekilerin iş adreslerine giderek zorla tahsilat yapmaya çalıştıkları tespit eden ekipler, vatandaşlardan toplamda 70 milyon TL haksız kazanç sağladıklarını belirledi.

Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 135 bin TL nakit para ve çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından 2'si sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.