Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Sanatçıların gıdası Musixen’de

Pandemiden en olumsuz etkilenen sektörlerin başında müzik ve eğlence dünyası ve dolayısıyla bu alanın emekçileri geliyor. Yurt dışındaki yatırımcıların bile dikkatini çekerek yatırım almayı başaran Musixen platformu, sanatçıları online ortamda buluşturarak kötü gün dostu oldu

Her akşam müzikseverlerin müzisyenlerle buluşmasını sağlayan mekanlar aylardır kapalı. Aylardır konser veremeyen müzisyenler, onlarla birlikte çalışan sahne arkasındaki insanlar işsiz. Sonuçta müzik ve eğlence sektöründen pek çok insan çözüm yolu arıyor. Bunların bir kısmı online müzik etkinlik platformlarıyla biraz hayata dönüyor. Bu sözleri ben değil, Musixen platformunda yeniden hayata döndüğünü söyleyen Karadeniz türküleriyle tanınan ses sanatçısı Hülya Polat söylüyor. "Sanki ölü gibiydik. Yeniden nefes aldığımı hissettim" diyen Hülya Polat Musixen platormuyla dinleyicileriyle yeniden buluşurken yaşadığı duyguları şöyle anlatıyor: "Sanki evime dönmüş gibi oldum. Sahne benim evimmiş. İnsan bu kadar uzak kalınca anlıyor iyi anlıyor. Üstelik sadece mutlu olmadık gelir de elde etmeye başladık. Ben bu geliri SMA hastası bebeklerin sağlığına kavuşması için düzenlenen kampanyalarda kullanılmasını istedim. Musixen platformuna bu konuda da bana yardımcı oldukları için teşekkür ederim."

ALKIŞLARA YENİDEN KAVUŞTUK
Gitarı, sesi ve sözlerini yazdığı müzikleriyle başarılı müzisyen Serkan Çelik de Musixen platformunun paydaşı olmaktan duyduğu mutluluğu şöyle anlattı: "Sadece ses sanatçılarını değil, tüm müzisyenleri destekleyen bir platforma dönüşeceğini düşünüyorum. Musixen benim gibi teknoloji dönüşümünde zorlanan pek çok sanatçıya sadece işlerine odaklanmalarını sağladı." Türkiye'de Türk Telekom Muud gibi online müzik servisi sunan platformları var. Üstelik bu platformlarda hâlâ en çok yerli müzik dinleniyor. Yerel içeriğin ağırlıklı olarak dinlendiği online müzik platformları diğer girişimlere de cesaret veriyor.

YURTDIŞINDAN YATIRIM ALDI
İşte pandemiden önce kurulan Musixen plaformu, pandemiyle birlikte sanatçıların dayanışma ruhuyla yakaladığı harika büyümeye tanık oldu. Projeye destek veren sanatçılardan Hülya Polat ve Serkan Çelik ile tanışmamı sağlayan Musixen'in kurucusu Çağrı Bozay, Türkiye'den değil de yurtdışından yatırımcıların dikkatini çekmekten dolayı biraz kırgın. Silikon Vadisi'nin ünlü yatırımcısını Türkiye'de yatırıma ikna etmekten dolayı çok gururlu. Dünyaca ünlü girişimcilik fonu ve teknoloji üssü Plug and Play, 2020 yılında hayata geçerek kendini dijital performans platformu ve pazar yeri olarak konumlayan Musixen uygulamasına, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı. Yaklaşık 7 milyar dolarlık fonu bulunan Plug and Play Plug, Google, Paypal, Dropbox ve Soundhound gibi firmaların erken aşama yatırımcısı. Her sene dünya çapında 300'den fazla start-up'a yatırım yapan ve dünyada yalnızca 20 ülkede ofisi bulunan Plug and Play, müzik ve sahne dünyasının geleceğinin dijitalde olduğunu gören ve altı aylık yazılım geliştirme süreci sonrası 2020 yılının Mayıs ayında hayata geçen Musixen uygulamasına yatırım yapma kararı aldı. Musixen, dünya genelinde 400'ün üzerinde sermaye fonu ile ortaklığı bulunan Plug and Play'in, Türkiye'deki ilk yatırımlarından oldu.

HEDEF AVRUPA VE AMERİKA
Çağrı Bozay, sözlerine şöyle devam etti: "Plug and Play'in Musixen'e yatırımcı olması, Türkiye'nin start-up eko sistemi açısından da çok kıymetli. Slikon Vadisi'nin en önemli aktörlerinden olan fonun Musixen ile başlayan Türkiye yolculuğunda, diğer değer yaratan ve aynı bizim gibi dünyadaki dijital değişimde lider olma potansiyeline sahip olan girişimlere de bir kapı açmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar güçlü ve kararlı adımlarla büyüttüğümüz Musixen'i, Plug and Play'in vizyonu ve network'ü ile ilk olarak yakın coğrafyamızda sonrasında Avrupa ve Amerika pazarında faaliyete geçiriyor olacağız."

EĞLENCE ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRİYOR
Musixen'in, sanatçıların canlı performans sırasında gelir üretebilmesi, biletli etkinliklerini kimseye bağımlı olmadan yapabilmesi ve kişiselleştirilmiş video içerik satışı gibi fonksiyonları ile müzik ve sahne sanatçılarına dijitalleşme yolunda çok güçlü bir alternatif haline geldiğini belirten Bozay, "Global olarak sunduğumuz özelliklerimizin yanı sıra, benzersiz olmamızın avantajı ile yeni teknolojileri de uygulamamıza entegre ederek kullanıcılarımıza en üst düzeyde bir eğlence deneyimi sunmaya devam edeceğiz. Sanatçıların global olarak keşfedilmesi yolunda en güçlü alternatif olmak, kullanıcılarımızı zamandan ve mekandan bağımsız sanatla buluşturmak, dünyada müzik ve eğlence dendiğinde akla gelen ilk üç platformdan biri olmak en büyük hedefimiz" açıklamasında bulundu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA