Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Duygusal ama buz gibi de olur

Aykut Kocaman, Osmanlı beraberliği sonrası yaşanan "Gereğini yaparım" krizinin ardından Sivasspor karşısına çıkacak.
Sular duruldu mu? Kocaman'ın psikolojisi bu maçı kaldırır mı?

Aykut Hoca her ne kadar duygusal yoğunluğu yüksek birisi olsa da, işinin başına döndüğü zaman "buz" gibi olmayı ve yoğunlaşmayı başarır. Bir hafta önceki kişiyle, şu andakinin alakası yoktur. Sabırla milli takımlardaki oyuncularının dönmesini bekliyordur.
Planı ve analizi hazırdır. Bir şampiyonluk, üç kupa ve Avrupa Ligi'nde yarı finalin sahibi bir teknik adam olarak, bu zorlukları da nasıl aşacağını biliyordur.

Kaleye dönen Volkan Demirel ve Josef'in saha içinde Aykut Kocaman'ın en büyük yardımcıları olması bekleniyor.
İki oyuncunun etkisi nasıl olur?

Sadece Fenerbahçe'nin değil, her takımın "lider karakterli" oyunculara ihtiyacı var.
Oynamadığı için Volkan Demirel bu role hakkıyla soyunamadı. Şimdi şartlar değişti...
Sorumluluğu tek başına üstüne de almayacaktır, yanına kazanma isteği yüksek diğer oyuncuları da çekecektir.
Josef'in hırslı kişiliğini sahadan biliyoruz. Samandıra'da da araştıran ve isteyen bir oyuncu olduğunu duyduk.
Yani; Brezilyalı oyuncularda pek görülmeyen bir durum var ortada. Kesinlikle takımın psikolojisini değiştirecekler.

Sivasspor karşısında olası bir puan kaybı nasıl bir tablo oluşturur?
Fenerbahçe'nin devre sonuna kadar böyle bir duruma tahammülü yok. Sivas'ı kazanıp, Bursa ile berabere kalmaya da töleransları yok. Bu yüzden altı tane finalleri var ve hepsini kazanmak durumundalar. Ancak haftanın son maçını oynayacak olmaları önemli avantaj.
Beşiktaş, Başakşehir ve Galatasaray'ın hangi sonucu aldığını bilerek oynayacaklar. Bu hem baskı getirecektir, hem de maçın gidişatında tavır belirlemelerini sağlar.

Valbuena, Isla, Alper ve Neto önemli eksikler. Kocaman nasıl bir 11'le sahaya çıkmalı. Valbuena'nın yokluğu dolar mı?
Hep lider oyuncu sayısının artması gerektiğini söyledik. Giuliano ve Mehmet Ekici'den beklentiler vardı. Bu duruşu daha çok Ozan üstlendi. Bu maçta her oyuncu sorumluluk alarak oynamak, daha çok koşmak ve arkadaşına yardım etmek zorunda. Kadroya baktığımızda aslında çok seçim yapma şansı da yok Kocaman'ın. Mehmet Ekici'nin durumuna göre Giuliano ya forvet arkası oynayacak, ya da öndeki üçlünün sağında. Muhtemelen Aatif da Valbuena'nın pozisyonunda kalacaktır.
Sıkıntı duran toplarda olabilir. Valbuena iyi bir usta ve problem çözen bir oyuncuydu.

***


VAN PERSİE ENERJİ SARFİYATI

Sakat olan Van Persie, dönüşünü kendisini iyi hissetmediği gerekçesiyle bir hafta daha erteledi. Van Persie'den nasıl kurtulacak Fenerbahçe?
Atalarımız söylemiş; "Al atını, ver tımarımı" demişler. Olmayan bir futbolcuyu hala konuşuyor, tartışıyor olmamız bile büyük bir enerji sarfiyatı.
Bunun haber yapılmasının tek nedeni de, Van Persie'nin kazancı. Ocak ayında kurtulacaklar Uçan Hollandalı'dan. Eljif Elmas'ın takıma girmesi için zaten bir yabancının gönderilmesi de gerekiyor. O gün, en önemli çürük dişten kurtulacak Fenerbahçe takımı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA