Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sinyalleri verdi

Trabzonspor adına doğruların fazla olduğu bir maçtı. İlk 25 dakikalık bölümde Kasımpaşa, Trezeguet ve Murillo gibi çabuk ve öne oynamaya çalışan oyuncularıyla Trabzonspor savunmasına rahatsızlık verdi. Ama Hubocan-Mustafa Akbaş'ın savunmada doğru pozisyon almaları ve aralarındaki uyumun üst düzeyde olmasından pozisyon bulamadılar.
25.dakikadan sonra Trabzonspor'u rakip alanda daha fazla gördük. Her ne kadar top Kasımpaşa sahasına geldiği zaman hücumda organizasyon sorunu olsa da kaptırılan toplardan sonra geriye dönüşlerde sorun yaşamamaları kendileri için artı puandı. Orta alanda Onaz i rakipten en fazla top kazanan isimdi. Mücadele gücü ile savunmaya yardımcı oldu. En büyük eksiği ise gereksiz uzun top kullanma yanlışlığıydı.
Önde hücumu organize eden isim Yusuf Yazıcı ama baskı altında kaldığı zaman sorunlar baş gösteriyor. Dünkü maçın ilk yarısı gibi... Kendisine orta alanda bir yardımcının olması şart. Kucka, potansiyelinin ne yazık ki altında... Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının son dakikalarda sahneye her zamanki gibi Burak çıktı. Ve takımını öne geçiren isim oldu. İkinci yarı Kasımpaşa'nın riskleri aldığı bölümler var. Fakat oyunun geneline baktığımızda golü bulabilecek takım Trabzonspor'du. İlk yarı oyunda fazla gözükmeyen Abdülkadir'in getirdiği toplar var. Birinde Burak diğerinde N'Doye, yararlanamadı. Mustafa Akbaş'ın sakatlanmasından sonra oyunda dengelerin değiştiğini gördük.
15 dakikalık bölümde Kasımpaşa Trabzonspor ceza alanına kadar rahatlıkla gelip, gol pozisyonu üretti. Öyle ki beraberliğe yaklaştığı anda Onur'un kurtardığı top ve ardından Rodallega ile kendilerini rahatlatan golü buldular... Bero ile de skoru ilan ettiler. Gelinen nokta ve 4 haftada alınan 12 puan küçümsenemez. Her geçen gün oyunda gelişim yaşandığı gerçeği var. Daha önce kalesinde kolay gol gören Trabzonspor, bu maçta da görüldü ki takım savunmasının üst düzeye yaklaşmasıyla rakiplerine pozisyon vermiyor. Kalan maçtan istenilen sonuçlar çıktığı takdirde ikinci yarıda hedef takımların içine girme olasılığı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA