Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş için alışılmadık tablo

Beşiktaş çok önemli 3 puan kaybetti. Quaresma, Babel, Talisca vasatın altında kaldı. Sizce Beşiktaş, bu maç öncesi derbi travmasından çıkamamış mı?
5 gün içinde alınan 2 mağlubiyet Beşiktaş'ın çok yaşadığı bir şey değil. Dün akşam Karabük'te oynanan oyunu teknik anlamda analiz edecek olursak, özetle koşunun kaliteyi yendiğini söyleyebilirim. Karabükspor o kadar koşuya ve mücadeleye çevirdi ki oyunu, 90 dakika tamamen ev sahibinin istendiği gibi oynandı. Yani beceri, kalite ve pas değil, mücadele ve koşu kazandı. Zaten Karabükspor'un planı da buydu. Quaresma, Talisca, Babel tam da bu nedenle etkisiz kaldı. Oyunun hiçbir bölümünde ne etkili ne de hücum zenginliği olan bir Beşiktaş gördük. Herhalde Beşiktaş'ın en az pozisyona girdiği oyundu. Evet, bu karşılaşma için Beşiktaş'ı kupadaki Fenerbahçe derbisi etkilemiş olabilir ama Karabükspor'un oynadığı oyunun da hakkını yememek lazım. Attıkları ilk golden sonra Beşiktaş'ın reaksiyon gösterememesinin de sebebi buydu.
Oğuzhan, Fenerbahçe derbisinde de çok hakemle uğraşmıştı. Dün de bu nedenle çok eleştirildi. 61'de de oyundan alındı.
Oğuzhan Özyakup ile ilgili ne dersiniz?
Oğuzhan, Beşiktaş'ın en önemli oyuncularından biri. Evet, son oynanan iki maçta da kötü bir performans sergiledi. Ama bu yenilgileri sadece tek bir futbolcu üzerinden değerlendirmek ya da eleştirmek doğru olmaz.
Bu maçın kırılma anı neydi?
Bana göre, karşılaşmanın kırılma anı Karabükspor'un attığı ikinci goldü. Beşiktaş, oyunu 1-0 geride götürse de maçın içindeydi. Ancak Karabükspor'un Seleznov ile attığı ikinci gol sonrası Beşiktaş tamamen düştü. Aboubakar'ın golü de tabii ki yeterli olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA