Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Revivo Barça’ya gitseydi


Transferi yılan hikayesine dönen futbolcuların da hikayesi güzeldir. Şimdi gerçekleşmeyen bir transferi hatırlayalım. O transfer yattığında kazançlı çıkan, F.Bahçe olmuştu... 1999'da Haim Revivo, Barcelona'nın transfer listesindeydi. Barcelona, Revivo'yu alamayınca bir Portekizli gençle sözleşme imzaladı. 20 yaşındaki Simao Sabrosa, Barcelona formasını giydi ama 2 yıl sonra ülkesine döndü . Barça ile o sezon anlaşamayan Revivo da 1 yıl sonra F.Bahçe'ye imza attı ve 2001'deki şampiyonlukta rol oynadı. Sabrosa, Barça'ya imzasından 11 yıl sonra Revivo'nun takımının ezeli rakibi Beşiktaş'a geldi.

GARETH BALE'İN BARTRA'YI SOLLADIĞI KUPA FİNALi
VALENCIA'DA bir Kral Kupası finaline gidelim, 6 yıl önce nisan ayı. Real Madrid, Angel Di Maria ile öne geçiyor ilk yarıda... Barça altyapısından yetişen genç savunmacı Bartra ilk El Clasico'sunda Casillas'ı mağlup ediyor. Final uzatmaya gidiyor, derken 85. dakikada kanatta o unutulmaz pozisyon. Uzun topa depara kalkan Gareth Bale hızını alamayıp, taç çizgisi dışından adeta virajı alıp, Bartra'nın yanından uzayıp gidiyor ve kupayı getiren golü atıyor. Bartra 6 yıl sonra o anı anlattı: "Çocuktum daha, orada kim olsa Bale'e yetişemezdi, hatalıyım demiyorum, Bale çok hızlıydı. O gün Del Bosque beni milli takım için izliyordu. O golden sonra beni hayatta almaz dedim kadroya... Aylar sonra bir baktım milli takımdayım."

MENAJER JORGE MENDES'İN İKİ BÜYÜK BALON YILDIZI
JORGE Mendes, Avrupa futbolunu kontrolü altında tutan üç "süper" menajerden biri. Çok hikayesi var anlatılacak... Arşivimden 2009 tarihli bir notu çıkarttım. Mendes, o yıl iki futbolcuyu çok büyük yıldız olacaklar diye pazarlıyor. Real Madrid'e yolladığı Brezilyalı santrfor Alipio... Bugün 28 yaşına geldi ama Alipio bırakın yıldızı orta saha Avrupa takımlarında bile forma giyemedi. İkinci isim Rodrigo Possebon. Onun transferi için de Alex Ferguson'u ikna ediyor, Brezilyalı orta saha Manchester United'a imza atıyor. Possebon 32 yaşında, Avrupa'da "zirvede" başlayan kariyerinde hep yokuş aşağı koştu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA