Tunceli'nin Ovacık ilçesi önceki yıllarda evlerin boyunu aşan kar yağışlarıyla haberlere konu oluyordu. Son yılların oldukça kurak geçtiği ilçeye nihayet beklenen kar yağdı. Çarşamba ve Perşembe günleri aralıksız yağan kar yağışının ardından ilçedeki kar kalınlığı bir metreyi geçerken yüksek kesimlerde iki metreye yaklaştı.

Yağışın durmasıyla birlikte vatandaşlar dam ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye başlarken yağıştan mutlu olduklarını belirtti.
Yaşattığı zorluklara rağmen kar yağışı nedeniyle son derece mutlu olduklarını söyleyen ilçe sakinlerinden Hüseyin Yıldız, "Uzun süredir kar yağışı bekliyordum. Ayağıdır kar yağmıyordu. Kayak merkezi bile bir hafta önce açıldı. Ama bu son iki günde yağan kar bir metreyi geçti. Ovacık'ı Ovacık yapan yağan karıdır. Munzur'u Munzur yapan Ovacık'a düşen her bir kar tanesidir. Biraz yoruluyoruz ama gayet sevinçliyiz. Kar yağsın da bu memlekete biz zorluklara razıyız" dedi.

Kar yağışının ardından sıcaklıklarda da ciddi düşüş yaşandı. Ovacık ilçesinde en düşük sıcaklık eksi 20.7 derece olarak ölçülürken kent merkezi ve diğer ilçelerde de eksi 10 dereceleri geçti. Yağışın ardından Ovacık ilçesinde Munzur Çayı ile ağaçların üzerinde biriken karlar adeta görsel şölen oluşturdu. Doğa fotoğrafçıları Munzur Çayı ve bu görselliği kayıt altına almak için ilçeye gitmeye başladı.