Bakan Yerlikaya: "8 ayrı organize suç örgütüne düzenlenen operasyonlarımızda, 64 şüpheliyi yakaladık" | Video
04 Kasım 2025
16:56
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "7 ilde 8 ayrı organize suç örgütüne yönelik Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarımızda, 64 şüpheliyi yakaladık" dedi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mücadelelerinin; şehirlerin güvenliğini ve vatandaşların huzurunu sağlamak için olduğunu belirterek, 7 ilde düzenlenen operasyonda 64 şüphelinin yakalandığını açıkladı.Bakan Yerlikaya, hiçbir organize suç örgütünün Türk milletinin huzurunu bozmasına izin vermeyeceklerini söylediği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"7 ilde 8 ayrı organize suç örgütüne yönelik Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarımızda; 64 şüpheliyi yakaladık. Bu organize suç örgütü üyelerinin işleyebileceği dolandırıcılık, tehdit, ev ve iş yeri kurşunlama gibi suçlardan vatandaşlarımızın zarar görmesini engelledik. 36'sı tutuklandı. 26'sı hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Bu organize suç örgütü üyelerinin işleyebileceği tefecilik, silah kaçakçılığı, akaryakıt dolandırıcılığı ve tehdit gibi suçlarla vatandaşlarımızın zarar görmesini engelledik. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma KOM Daire Başkanlığımız koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; Aydın'da; ev ve araç kurşunlama eylemleri gerçekleştirdikleri, Balıkesir'de; kumar oynattıkları şahıslara borç para verip, zorla senet imzalatarak şantaj yaptıkları, Diyarbakır'da akaryakıt dolandırıcılığı yaptıkları, Ordu'da; karşılıksız çek düzenleyerek vatandaşlarımızı dolandırdıkları, Kilis'te; 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve silah kaçakçılığı suçlarını işledikleri, Şanlıurfa'da; kendilerini savcı, polis, asker ve kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşlarımızı dolandırdıkları, Niğde'de; vatandaşlarımıza yüksek faiz uygulayarak tefecilik yaptıkları tespit edildi. Savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."
Sıradaki
OTOMATİK OYNAT
Malezya'da sağlık ekibini taşıyan helikopter düştü: 5 ölü
08.09.2026 | 20:53
Başkan Erdoğan, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı kabul etti | Video
08.09.2026 | 16:43
Türk Yıldızları Mısır Piramitleri'nin üzerinde gösteri uçuşu yaptı | Video
08.09.2026 | 16:11
Başkan Erdoğan'dan, Önder 23’üncü İmam Hatipliler Kurultayı'na videolu mesaj
05.09.2026 | 12:11
Fatma Zehra Önen'e veda! Cenaze törenine Başkan Erdoğan da katıldı
04.09.2026 | 17:31
Başkan Erdoğan: "Zengin kültürel mirasın sahipleriyiz" | Video
04.09.2026 | 16:53
Bakan Kurum müjdeyi verdi! İstanbul’da kiralık konut dönemi başlıyor | Video
04.09.2026 | 14:48
CHP'li Berhan Şimşek'ten kadına şiddet! İşte dehşet anları... | Video
04.09.2026 | 13:07
Fransa’da başörtüsü yasağına karşı dayanışma dalgası
03.09.2026 | 19:30
A PARA
ATV
A2TV
ZTK