6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Bitlisli kadınlar çocukları için hobi olarak başladıkları ‘Amigurumi’ sayesinde ticarete atıldılar!

Bitlisli kadınlar çocukları için hobi olarak başladıkları ‘Amigurumi’ sayesinde ticarete atıldılar!

08.02.2019 | 11:49

Bitlis’teki ev kadınları, hobi olarak başladıkları örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan oyuncak sanatı olan ‘Amigurumi’ sayesinde ticarete atıldı.

Bitlis'te Beş Minare Mahallesi'nde Bitlis Belediyesi tarafından açılan kurslar büyük ilgi görüyor. Kursa katılan kadınlar hem sosyal olarak kendilerini geliştiriyor hem de yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Eşinin mesleği dolayısıyla tarih öğretmenliğini bırakarak Bitlis'e gelen ve burada belediye tarafından desteklenen bir kurs açarak 12 kadına 'Amigurumi' kursu veren Usta Öğretici Arife Üzüm, çocukları için başladığı mesleği diğer kadınlara da öğretmek istediğini söyledi. Bitlis Belediyesi tarafından desteklenen 'Amigurumi' kursunu açtıklarını dile getiren Arife Üzüm, burada eğitim verdiği kursiyerlerle ürettikleri ürünleri kendi sosyal medya hesaplarında yayınlayarak satışa sunduklarını kaydetti.


"Çocuklarım Süpermen gibi yabancı kahramanlarla büyüsün istemedim"
Çocuklar için hem sağlıklı oyuncak ürettiklerini hem de aile ekonomilerine katkı sunduklarını söyleyen Üzüm, bu mesleğe başlama hikayesini de şöyle anlattı:
"Çocuklarım Süpermen gibi yabancı kahramanlarla büyüsün istemedim. Önceleri kendi çocuklarımın sağlıklı oyuncaklarla oynaması fikri ile ortaya çıktı. Bu sanatın kökeni Orta Doğu'ya dayanıyor. Daha sonra arkadaşlarımızla bir araya geldik. Onlar da önceleri kendi çocuklarına oyuncak fikri ile başladılar. Bizim Alparslanlar, Nasreddin Hocamız var. Bunları da örüyoruz. Daha sonra bunun bir gelir kapısı olacağını düşündük.

"Kendi sosyal medya hesaplarımız üzerinden satıyoruz"
Üzüm, sağlıklı oyuncak için ürünleri doğal iplikler kullanarak ürettiklerini belirterek, "Çocukların sağlıklarını etkilemeyecek doğal ip ve elyafları kullanıyoruz. Burada elde ettiğimiz ürünlerimizi kendi sosyal medya hesaplarımız üzerinden satıyoruz. Satamadıklarımızı da eş ve dostlarımıza hediye ediyoruz. Yapınca mutlu oluyoruz. En azından bayanların bir hobisi oluyor. Evde oturmak yerine daha sosyal bir yaşam içerisine giriyorlar" diye konuştu.


Üretilen oyuncaklar il dışından da talep görürken, fiyatları ise 20 ile 200 TL'ye arasında değişiyor.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA