6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Yumurtalık kanserine karşı siyah çay

Yumurtalık kanserine karşı siyah çay

17.06.2015 | 11:12

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, siyah çay ve portakal suyunun yumurtalık kanseri riskini azalttığını söyledi. Doç. Dr. Hakan Çoksüer, kadınların büyük risk altında olduğu yumurtalık kanserine karşı siyah çay ve portakal suyu tüketerek önlem alabileceklerini belirtti. Doç. Dr. Çoksüer, içerisinde bulunan vitaminlerle, en sık görülen yumurtalık kanseri türünden biri olan epitelyumyal over kanser riskinin, siyah çay ve portakal suyunun tüketilmesi ile azalabileceğini dile getirdi. Günde bir kaç bardak siyah çayla kanser riskinin yüzde 31’lere varan bir oranla azaldığını aktaran Doç. Dr. Çoksüer, "Siyah çay, narenciye tüketimi over kanser riskini düşürebilir. Over kanseri kadınlarda ölümcül bir kanser çeşidi olup, en sık over kanseri çeşidi olan epitelyal over kanserinde overi kaplayan dış tabakada kanser başlamaktadır. İngiltere East Anglia Üniversitesi'nde yeni yapılan bir çalışmada çayda, narenciye meyvelerinde ve sularında bulunan flavonol ve flavonon içeren gıdaların tüketilmesinin kadınlarda ölümün en sık beşinci nedeni olan epitelyal over kanser riskini azalttığı gösterilmiştir. Çayda, elma ve üzümde flavonol bulunmaktayken narenciye meyveleri ve sularında flavononlar bulunmaktadır. Araştırmacılar flavonoid içeren bitkilerin kanser-inflamasyon yolağının regülasyonunda ve hücresel sinyal yolaklarında anahtar rolü olduğunu ifade etmekte ve bitkilerde bulunan flavonoidin over kanser riskini azalttığını savunmaktadır. Günde bir kaç bardak siyah çay tüketimi over kanser riskinde yüzde 31 azalma sağlamaktadır" dedi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA