Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kertenkele meselesi

atv'nin yeni dizisi Kertenkele'nin konusu gerçekten de sıra dışı... Eğlenceli olduğu kadar aksiyon da içeren, tam da cumartesi gecelerine uygun, "kafa dağıtıcı" çıtır-çerez kıvamında bir avantür. Avrupa Yakası'ndan beri oyunculuğunu dikkatle takip ettiğim Timur Acar tam da dişine göre bir karakter bulmuş. Onun sayesinde, bir oyuncunun bir diziyi nasıl tek başına forse edeceğinin belgeselini izleyecek gibiyiz.
Acar, "Zoraki sahte imam" rolünde çok başarılı. Aslında karakter, bana telefonla ulaşan bazı hocalarımızın sitemine rağmen, dini ritüellerin ve din görevlilerinin sosyal hayatımızdaki öneminin altını çizmek için yazılmış. Bunu yaparken de dinimizin olmazsa olmaz'ı "hoşgörüyü" kendine şemsiye edinmiş.

Aslında bu karakter gerçek bir din görevlisinin portresini çizmiyor. Asıl işi hırsızlık olan bir adamın, sıkıştığı bir anda sahte hoca kılığına girişinin öyküsünü anlatıyor. (İsmini boşuna "Kertenkele" koymamışlar. Yakalanacağı anda kuyruğu bırakıveriyor işte...) Bu nedenle "Aman efendim, din görevlileri alaya alınıyor" gibi aceleci ve yüzeysel yorumlara gerek yok. Hatta biraz sabır gösterilirse, o karakterin nasıl doğruya ve güzele evrileceğini, ne denli önemli mesajlar vereceğini hep birlikte göreceğiz. Yine de hassasiyetin korunması adına dikkatli olunmasında fayda var.
Kertenkele
'nin birbirinin benzeri dizilerden sıkılanlar için önemli bir alternatif oluşturacağı muhakkak. Bir de, son zamanlarda "hırsız kahramanların" öne çıktığı ve "sempati" kazandığı dizilerin moda olduğunu görüyorum. Ulan İstanbul ve Kalp Hırsızı'nda olduğu gibi... Buyurun size aşırı hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu daha...

KERTENKELE 1. BÖLÜM (FRAGMAN)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA