Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şampiyonluk artık Trabzon'un elinde

Önce Karabükspor ardından Ankaragücü maçlarını Avni Aker Stadı'nda oynayacak olan Trabzonspor'un, Kadıköy'e büyük puan farkıyla gelmesi muhtemel. Şampiyonluğu kaybetmek için gerçekten çok çaba harcamaları lazım!

Trabzonspor, Karabük maçını kazanırsa devreyi 42 puanla kapatacak. Böyle bir performans sonrasında, taraftarın da coşkusunu düşünürsek, bordo-mavililerin şampiyonluk şansı için yüzde kaç dersiniz?
Sadece son maçı kendi sahasında oynayıp bitirmiyor. İkinci yarının başında da Ankaragücü maçıyla yine içeride başlıyor. Yakın takipçilerinden Fenerbahçe deplasmanına giderken, büyük bir puan farkına sahip olma ihtimali yüksek. Gerçekten de çok büyük bir avantaj yakaladı. Şampiyonluk kendi elinde artık. Bursa'ya şu an itibariyle 5, Fenerbahçe'ye 9, Beşiktaş'a 12 puan fark atmış durumdalar. Şampiyonluğu kaybetmeleri için gerçekten çok çaba sarf etmeleri lazım!
Trabzon'un en önemli avantajı bu ligde 6 kez şampiyonluk yaşamış olması daha önce.
Lobisi de, havası da bu yükü kaldırabilecek düzeyde. Teknik adamları zaten, bu 6 şampiyonluğu gören futbolculardan hatırladığım kadarıyla. Çok rahat kazanmıyorlar doğru. Ama özellikle Şenol Güneş, Umut'un arkasında oynayan üçlüyü günlük performansına göre değerlendiriyor. Jaja, Alanzinho, Burak, Engin, Yattara'dan üçüyle başlıyor. İyi oynarsa bu oyuncular zaten sonuç alıyorlar. Eğer kötü giderse, bu beşliden dışarıda kalan 2 kişiyi sokuyor. Üçüncü değişikliği de, skora ve rakibin baskısına göre, Ceyhun gibi yetenekli bir oyuncuyla yapıyor. Ceyhun'u, Selçuk ve Colman'ın yanına alıyor.
Selçuk'la Colman, dünya futbolunda artık ön orta saha oyuncularının oyunu nasıl iki yönünü oynaması gerektiğinin örnekleri.
Üst düzey kulüplere baktığımızda, ön orta saha oyuncuları artık sadece savunmacı değil. Hazırlık paslarını defanstan alan ilk oyuncular. Defansı da dengeli bu oyuncuların. Her şeyden önemlisi disiplinli oynuyorlar.
Giray-Egemen ikilisinin, konsantrasyonları hep üst düzeyde oyun içinde.
Sol bek Cale, önce defans, duruma göre nadir de olsa hücum düşünüyor. Genelde kalıyor. Serkan, iyi bir sezon geçiriyor. Hücumlarda da etkili. Onur genç yaşına rağmen, ülkenin en iyi birkaç kalecisinden bir tanesi. Güvenli oynuyor.

ALTERNATİF GOLCÜ ŞART
Ama ikinci yarı için Teofilo'nun durumunu belirsiz olduğu için mutlaka alternatif bir santrfor alınmalı. Glowacki'nin döneceğini varsayıyoruz.
Bu ligde devreyi 45 puanla lider kapatan Fenerbahçe, 2005-06 senesinde Gerets'li Galatasaray'ın arkasında kalmıştı. Trabzon'un şehri, kulübü ve oyuncuların açlığı, en büyük avantajları diğer takımlara göre. Dezavantajları, 90 dakika içerisinde öne de geçseler, oyunu forse edemiyorlar. Maçı kaybedecek kadar da zaman zaman kötü oynulorlar oyun içerisinde. Tek tehlike o.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA