Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Orta sahalar belirler

Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha mücadeleci bir takım. Ve kaybetmemek zorunda. Beraberlik belki Beşiktaş'ı ligde tutabilir. Yenilgi durumunda şampiyonluk hedefi kaybolur. Mustafa Hoca da bunları iyi bildiği için, önce kaybetmemenin peşinde olacak. Beşiktaş'ın defansif sıkıntısı yok. Ama ofansif problemi var.
Fenerbahçe, güven ve puan avantajıyla rahat. Daum'un aklında "Beraberlik iyi sonuç" düşüncesi var. Orta saha ağırlıklı bir kadroyla, topa daha çok sahip olmaya çalışacak. Gol beklentisini ağırlıklı olarak kontrataklara bırakacak. Fenerbahçe orta sahasının performansı belirleyici olur. İki takımın da kalecileri üst seviyede. Rüştü, sakatlıktan çıktı. Deneyimiyle bu sıkıntıyı aşacaktır.
Genel beklenti Beşiktaş'ta defansın sağında Toraman'ın oynayacağı yönünde olsa da, ben Denizli'nin Toraman'ı Alex'le adam adama oynatacağını düşünüyorum. Burada görev yapmasını beklediğim Ekrem dinamik, mücadeleci bir isim. Gökhan Gönül'e göre fiziki devamlılığı daha iyi. Gökhan, final paslarındaki becerisi, ofansif etkinliğiyle karneyi eşitliyor. Stoperlerde Beşiktaş biraz daha önde. Sivok- Ferrari uyumu sağlandı. Fenerbahçe'de Önder-Lugano ikilisi bekleniyor. Önder hava hakimiyeti yüksek olsa da bireysel hata yapabiliyor. Lugano'nun yorgunluğu sinirini tetikleyebilir. Defansların solunda iki deneyimli isim eşit duruyor. Üzülmez'in sürekliliği, temposu yüksek. Carlos'un da top hakimiyeti.

MEHMET TOPUZ'UN SINAVI
Defansın önünde Toraman-Cristian defansif görevler üstlenecek. Toraman Alex'i kilitlemeye çalışırken, Cristian hem kesici olarak hem de oyun kurarak takımına katkı sağlayabilir . Ernst ve Emre kilit isimler. Ernst, birçok açıdan Beşiktaş'ın lideri. Emre, bu sezon arzulu, formda. Ernst'in şutları, Emre'nin top kullanma kabiliyeti skora etki edebilir.
Tello uzun süre sonra tekrar insiyatif ve sorumluluk alacak. Bunun Fenerbahçe maçı olması da onun azmini hem de performansını etkileyecektir. Fenerbahçe'de aynı pozisyonda Alex ise bu takımın en büyük silahı. Performansı büyük ihtimalle onunla adam adama oynayan Toraman'ın başarısına bağlı olacak. İsmail Köybaşı bu maçta özellikle ön tarafta oynayarak farklı bir sorumluluk alacak. Defansif yönünün yanında ofansif olarak da yeteneklerini kullanma imkanı bulacak. Bu bölgede oynayacak Santos'la görevleri benzerlik gösterecek. Fenerbahçe'de bu bölgenin son ismi Mehmet Topuz, psikolojik açıdan ciddi bir sınav verecek. Etkili şutları var ama Beşiktaş bu fırsatı verir mi? Fink ise, hücumdan çok rakip orta sahayı bozmaya çalışacak.
Forvette Bobo, form tutmak için sürekli oynamayı istiyor. Ama bu şansı yakalayamıyor. Ancak gol vuruşları iyi. Kazım'ın bir adım önünde fakat Denizli Nobre'yi de kullanabilir. Kazım, zorunluluktan forvete geçti ve başarılı oldu. Güiza'dan daha çok top tutuyor; fizik olarak daha güçlü ve hareketli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA