Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Argo mu dediniz?

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D'de yayınlanan Ulan İstanbul dizisindeki argo ifadelere ilişkin hazırladığı raporda, Türkçe'nin doğru kullanılmadığı tespitine yer vermiş.
Dizide kullanılan, 'Ebenin örekesi' ifadesinin halk arasında küfür şeklinde kullanıldığı dile getirilen raporda ayrıca, 'Aptal, sersem' anlamına gelen 'Gebeş' ile 'Eskort evladı' gibi argo ifadelerin de sık sık diyaloglar içinde kullanıldığı belirtilmiş. RTÜK ayrıca Kadın İşi Banka Soygunu adlı Türk filmindeki argo sözler nedeniyle Fox'a da ceza kesmiş.
Filmde, Dürdane karakterinin küfür içeren cümlesinin bip'lenmeden yayınlandığı ve sürekli olarak, 'Salak, manyak, ulan' gibi argo kelimelerin kullanıldığı belirlenmiş.
Şimdi bu son cümleyi tekrar ediyorum: 'Salak, manyak, ulan' gibi kelimelerin kullanıldığı belirlenmiş.
Yani? Adı 'Ulan İstanbul' olan dizi, her hafta jeneriğinde nal gibi harflerle belirtilen, her bölüm anonsunda defalarca tekrarlanan 'ulan' kelimesinden ceza almamış da, 'Ebenin örekesi'nden dolayı cezalandırılmış... Ama diğer kanaldaki film, 'ulan' kelimesini kullandığı için cezaya çarptırılmış... Tam da perhizlik lahana turşusu değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA