Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada nefis yemekler

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda yine nefis yemek tariflerim var. Bugün 30 dakikada sofra kurmak için mutfağa giren bendeniz İdilika, en sevdiklerimi yapmak istedim; rokfor soslu bonfile, vişneli un helvası, nar ekşili havuç.

FARKLI PEYNİR OLABİLİR
Rokfor soslu bonfile için kullanılabilecek peynir elbette, damak zevkinize ve bütçenize uygun olarak değişiklik gösterebilir. Muhakkak hepimizin buzdolabında kalmış parça peynirler vardır, ben onların hepsini bir araya getirerek de bu sosu yapıyorum ve inanın hiç rokforu aratmıyor, çok da lezzetli oluyor. Bu tarifi tavuk bonfile ile pişirdiğim zamanlar da oluyor. Nar ekşili tarifte kullandığım bebek havuçlar bir garnitür çeşidi. Bebek patates, bebek patlıcan ve bunun gibi birçok sebzenin mini halini marketlerde bulabiliyoruz ve et, tavuk, hatta ızgara balıkların yanına eşlik etmeleri için tabaklara kondurabiliyoruz. Bugünlük benden bu kadar... Bana istediginiz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ROKFOR SOSLU BONFİLE

MALZEMELER
400 gr. bonfile
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
100 gr. rokfor peyniri
4 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
1/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı elma sirkesi
YAPILIŞI: Bonfileleri yüksek ısıda arkalı önlü mühürleyerek pişiriyoruz. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip soğanları kavuruyoruz, krema ve rokfor peynirini ilave ediyoruz. Sirke tuz ve karabiberi de ekleyip bir tık kaynatıp hemen altını kapatıyoruz. Bonfilelerin üzerinde gezdirerek servis ediyoruz.

NAR EKŞİLİ HAVUÇ

MALZEMELER
1 paket bebek havuç
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı bal
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Havuçları tuzlu suda haşlıyoruz. Bir teflon tavada bal ve nar ekşisini çok az su ilavesiyle ısıtıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Havuçları ekleyip iki-üç dakika kadar soteliyoruz. Soslu bonfilenin yanında servis ediyoruz.

VİŞNELİ UN HELVASI

MALZEMELER
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne tanesi
200 gr. tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI: Tereyağını eritip un ekliyoruz. Pembeleşene dek karıştırarak kavuruyoruz. Unu ikiye bölüyoruz. Bir parçasına süt ekleyip karıştırıyoruz. Sütü çekince, bir su bardağı toz şeker ilave edip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz. Diğer tenceredeki una vişne suyu ekleyip karıştırıyoruz. Vişne suyu çekince kalan 1 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz. Beş dakika dinlendirip dilediğimiz şekilde kalıba bir kat sade, bir kat vişneli helva yerleştiriyoruz. Kalıptan çıkarıp dilimliyoruz. Vişne ile süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA