Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Acele misafir sofrası

Dün akşam çok sevdiğim bir arkadaşım bana akşam yemeğine geldi. Yine zamanla yarıştığım, koşturmanın bolca yaşandığı 30 dakikalık serüvenin içine girdim. Balıkları temizlemek, sofrayı hazırlamak derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Misafir ağırlamayı oldum olası çok sevmişimdir. Bazen bir konsept belirlerim ve tüm gün o davet için uğraşırım. Zor bir yemek seçip o yemeğin tüm bileşenlerini kendim yapmaya çalışırım. Bazense böyle hazırlıksız yakalanır, koşuşturmanın içinde bulurum kendimi...

KAĞITTA SOSLU HAMSI

YAPILIŞI: Soğanı ve kabuğunu soyduğumuz domatesi mümkün olduğu kadar minik minik doğruyoruz. Biberi de doğruyoruz. Kağıda domates, biber ve soğanın bir kısmını koyuyoruz. Üzerine hamsileri koyuyoruz. Üstüne ise çok az zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpiyoruz. Limon dilimleri ve defne yaprağını ekleyip yağlı kağıdı hiç hava almayacak şekilde kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırına atıp 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

MALZEMELER
1 kg. ayıklanmış hamsi
Yarım domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük soğan
2 dilim limon
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

TAHİN PEKMEZLİ DONDURMA

YAPILIŞI: Dondurmayı kuplara paylaştırıyoruz, üzerlerine tahin ve pekmez döküyoruz. Dövülmüş ceviz ile servis ediyoruz.

MALZEMELER
4 top kaymaklı dondurma
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
Servis için dövülmüş ceviz

HARDAL SOSLU PATATES

MALZEMELER
500 gr. bebek patates
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Bebek patatesleri, hafif diri kalacak şekilde tuzlu suda haşlıyoruz ve sudan çıkarıyoruz. Teflon tavada tereyağını eritiyoruz ve sarımsakları rendeleyip yağda çeviriyoruz. Hardalı ekliyoruz. Haşlanmış patatesleri ortadan ikiye bölüyoruz, tavaya ilave edip hepsini soteliyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve doğranmış maydanoz ilave ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA