Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekonomik akşam yemeği

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis 3 lezzet hazırlıyoruz. Şifalı bir tavuk suyuna çorba, sebze yemeyen çocuklara sebze yedirmenin en güzel formülü olan brokoli mücveri ve evdeki malzemeler hazırlanabilecek son derece ekonomik bir tatlı tarifimiz var.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

PORTAKAL SOSLU TATLI

MALZEMELER
2 paket peksimet
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
PORTAKALLI SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
ÜZERİ İÇİN:
Portakal dilimleri
YAPILIŞI: İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.. Tencerede toz şekeri karamelize ediyoruz. Şeker eridiğinde üzerine suyu ilave ediyoruz. Tepsiye peksimetleri diziyoruz. İlk sıcağı çıkan şerbeti üzerine eşit olacak şekilde döküyoruz ve şerbeti çekmesini bekliyoruz. Ardından tenceremize şeker, un, nişasta ve sütü alıp iyice karıştırıyoruz. Muhallebimiz göz göz olana dek karıştırarak pişiriyoruz. En son vanilya ve tereyağını ekleyip çırpıyoruz.Şerbetini çeken peksimetlerin üzerine ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi döküp yayıyoruz. Son olarak portakallı sos için tenceremize nişasta, şeker ve portakal suyunu koyup pişiriyoruz. Koyulaşan sosu 5 dakika sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.

BROKOLİ MÜCVER

MALZEMELER
400 gr. brokoli
2 adet yumurta
1 adet soğan
5 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ (Kızartmak için)
YAPILIŞI: Brokoliyi yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, soğuduktan sonra ince ince doğruyoruz. İçine rendelenmiş soğan, yumurta, tuz, baharat ve un ekleyerek karıştırıyoruz. Sıvı yağı bir tavada kızdırıyoruz. Harçtan kaşık kaşık yağa atıp düzleştiriyoruz, orta ateşte önlü arkalı kızartıyoruz.

TAVUK KESTİRME ÇORBASI

MALZEMELER
1 kase haşlanmış tavuk eti
4 yemek kaşığı un
6 su bardağı tavuk suyu
1 yumurta
1 tane limon suyu
Tuz
Tereyağı
Karabiber
YAPILIŞI: Tavuk etini parçalıyoruz. Limonun suyunu yumurta ile çırpıyoruz. Tencereye 5 su bardağı tavuk suyu ile 4 yemek kaşığı unu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz. Tencereyi orta ateşte karıştırarak kaynatıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz. Daha sonra terbiyeyi çorba suyundan bir kepçe su ile ısıtıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş tencereye ekleyerek sürekli karıştırıyoruz. En son tavuk etlerini ilave edip tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz. Üzerinetereyağı ve karabiber ilave ederek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA