Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Geleceğin Mucitleri final için yarışıyor

Pluslevel Gelişim Akademileri tarafından Türkiye genelinde 3 bin 126 öğrenci üzerinde yapılan bilimsel testlere göre; öğrencilerin hafıza, dikkat ve zekalarının sadece yüzde 50'sini kullandığı ortaya çıktı. Özellikle sayısal hafızada çok gerideymişiz.
Uzmanlar eğitim sisteminin öğrencide merak uyandırmadığını, zekayı geliştirmeye yönelik olmadığını söylüyorlar.
Eğitimdeki sorunlar, Türkiye kurulduğundan beri var ve sadece hükümetlerin yürüttüğü politikalarla da çözülecek gibi durmuyor.
Özel sektör eğitime daha çok yatırım yapmalı. Yatırım denince de akla sadece okul yapmak gelmemeli. Sosyal sorumluluk projeleriyle öğrenciler sürekli araştırma yapmaya teşvik edilmeli.
Bu noktada güzel bir yarışmadan bahsetmek istiyorum.
Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin, MCD ve Oflaz Medya Grup işbirliğinde, Samsung sponsorluğunda düzenlediği, Esra Oflaz, Demet Sabancı ile Didem Çapa'nın desteklediği Geleceğin Mucitleri bilim yarışmasında sona yaklaşıldı.
Toplam 24 ilden 77 okulun katıldığı yarışmaya 207 proje başvurusu yapıldı ve elemelerden sonra 11 proje finale kaldı. Bu projelerin tanıtımı, KİDZ ekranlarında yayınlanıyor.
25 Mart-25 Nisan tarihlerinde www.dailymotion.com. tr'den halk oylamasına sunulacak olan projeler, jüri ve halk oylamasında değerlendirilecek.
1 Mayıs'ta seçilecek altı projenin sahibine ödül verilecek.
Asıl önemli olan bu altı projenin, hayata geçirilmek üzere ilgili firmalarla paylaşılacak olması. Oylamaya katılın, fırsat tanınırsa öğrencilerimizin neler yaptığını görün.
Özel sektörün daha fazla bu tarz yarışmalar düzenlemesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA