Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Önde polis aracı var mıydı?

FB otobüsüne yapılan saldırı sonrası Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, şu açıklamayı yaptı: "Konvoyun arkasından gelen polis ekibimizin çektiği kamera görüntüleri var. Bölgede gerekli güvenlik tedbirlerini hem sabit, hem hareketli olarak almıştık. Ekibimizin çektiği görüntülerde de iki el silah sesi duyuluyor. Büyük ihtimalle av tüfeğiyle iri saçmalar olduğu gözüküyor, ateş edilmiş."
Konvoyu koruyan polis aracı neden otobüsün arkasından gidiyor? Eğer önde de bir polis aracı varsa diğer aracın arkadan gitmesi normal. Ancak önde polis aracı varsa o neredeydi, görüntüleri nerde?
Eğer önde de polis aracı gidiyorsa, otobüsün önüne araç giremezdi, girseydi de polis o aracı ateş açılınca kovalardı, görüntüsünü alırdı. Eğer önde polis aracı yoksa, konvoy arkadan mı korunuyordu? Böyle saçma bir şey olabilir mi? Kamuoyunu aydınlatmak adına bu sorular yanıtlanmalı.
Birçok ülkede özel araçlarda bile kamera kullanımı yaygın. Fenerbahçe'yi taşıyan otobüste kamera var mıydı? Varsa saldırı görüntüsü de olmalı. Kamera yoksa bu saldırı en azından toplu taşıma ve servis araçlarında kamera bulundurmanın zorunlu olması gerektiğini gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA