Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ESRA TÜZÜN

Tek Başlarına Adım Bile Atamıyorlar!

Panik atak hastası olanların kendilerini yapmaktan alıkoyamadıkları davranışlar ve başlıca kaygıları şöyle sıralanıyor:

* Kriz yaşama endişesiyle cinsel ilişkiden kaçmak ve sportif aktiviteleri bırakmak.

* Gece yaşamından, alkol kullanmaktan ve çapkınlıktan vazgeçmek. Eğer yasak ilişki yaşıyorlarsa seksüel aktivitelerini azaltmak. Otellerden ziyade daha güvenli olduğu için kendi evlerini tercih etmek.

* Yanında su taşımak. Sürekli kalbini ve nabzını dinlemek. Tansiyon aletiyle dolaşarak sürekli tansiyon ölçmek.

* Yakınlarının adreslerini ve telefonlarını özel bir şekilde yanında taşımak. Cep telefonunun hafızasının ilk sıralara acil yardım alınacak kişilerin isimlerini kaydetmek.

* Sürekli yanında birilerinin bulunmasını istemek. Yalnız kalamamak. Sokağa çıkamamak, kalabalık ve kapalı yerlere girememek. Düşüp bayılma ya da kontrolünü yitirerek başkalarına rezil olma korkusu.

* Toplu taşıma vasıtalarına binememek. Ticari taksiyi istediği yerde durdurabileceği için gideceği yerlere taksiyle gitmek.

* Bulunduğu muhitten uzağa gidememek. Tatile çıkamamak. Bazen tatil yolundan geri dönmek.

* Berbere, diş hekimine gidememek.

* Boğazını sıkan bir şey giyememek. Sutyen takmaktan sıkıntı duymak.

* Panik ataklar sıklaştığında sanal ortamdaki panik atak sitelerine üye olmak ve sürekli diğer panik atak hastalarıyla mesajlaşma ihtiyacı duymak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.