Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Havaalanı şıklığı

Yaz ayları; tatil demek, seyahat demek ve magazin basınında ünlü simaları plajlarda olduğu kadar havaalanlarında da takip etmek demek. Rahat bir yolculuğun altın kuralları ise belli. Tercihen spor düz bir ayakkabı, rahat bir pantolon ve pamuklu bir bluz ile klimalara karşı kendimizi korumak için yanımızda bulundurduğumuz bir şal, uçakta değişen hava basıncına karşı şişebilecek göz altlarımızı saklayacak güneş gözlükleri; uçak yolculuklarının olmazsa olmazıdır.
Benim son dönemde gözlemlediğim bir değişiklik ise skinny pantolonların uçak yolculuklarında bol eşofmanların yerine tercih edilmeye başlaması oldu. Yeni trendy skinny'lerin yanı sıra seyahatlerimizde ne giyip ne giymememiz gerektiği konusunda isterseniz kısa bir liste yapalım:
1- Kapüşonlu sweatshirt giymek; yolculuklarda bizi yanımıza oturup yol boyunca kitabınızdan bir satır bile okumanıza fırsat vermeyecek meraklı yolculardan uzak tutmaya yarar. Kapüşonu kafanıza geçirdiğiniz an, kabalık yapmak zorunda kalmayarak özel alanınızı garantilemiş olursunuz. Bu arada söylememe gerek yok, telefonunuzu uçuş moduna aldıktan sonra yol boyunca oyun oynamak bir yere kadar... Yanınıza okuyacak bir şey almanızı tavsiye ederim.
2- Her ne kadar gösterişli ve çekici dursa da, Gwyneth Paltrow'un havaalanında dar deri pantolon ile çekilmiş fotoğrafını görünce biraz ürperdim. Eğer Kim Kardashian değilseniz; deri, yolculuk için hiç de doğru ve rahat bir materyal değil...
3- İçine her türlü ihtiyaç ve ıvır zıvırı dolduracak büyüklükte çanta almak, yolculuğun püf noktalarından biridir. Yolculuk sırasında, benim aklıma herhangi bir zamanda asla gelmeyecek pek çok şeyi canım çeker; bu nedenle tedarikli olmakta her zaman fayda vardır.
4- Spor ayakkabıların yanı sıra pek çok markanın ürettiği babet ayakkabılara benzeyen ama daha yumuşak yolculuk ayakkabıları var. Bu sevimli ve konforlu uçuş patikleri, benim gibi çok yolculuk yapanların kurtarıcısı olmuş durumda.
5- Güvenlik kapılarından her geçişimizde çıkartmak zorunda kaldığımız kemer ve saatlerden kaçınmakta da fayda var. Zaten rahat bir yolculukta belimizi sıkan kemerin işi ne?
Rahat bir seyahatin en temel beş altın kuralı bunlar. Ben tüm okuyucularıma ayrıca iyi yolculuklar dilerim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA