Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NİHAT HATİPOĞLU

Randevumuz sırat köprüsü!

Medine'de inen (Kur'an-ı Kerim'in 59. sırasında yer alan) Haşr suresinin art arda yer alan iki ayeti, Kur'ani hayatın kökleştiği bir dönemde iniyor ve yürekleri hakikaten de derinden sarsıyor:
Ayetler şöyleydi;
'Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Herkes yarın için ne hazırladığına baksın. Allah'tan korkun. Allah yaptıklarımızdan haberdardır.
Allah'ı unutan ve bu yüzden Allah'ın da kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. İşte onlar gerçekten fasık (yoldan çıkmış günahkâr) olanlardır." (Haşr, 18-19)
Demek ki Müslüman olmuş olmak, iman ehli olmak, Allah'tan korkulduğunun bir göstergesi değil. Ahirete hazırlandığının da göstergesi değildir. Bu nedenle de 'Ey iman edenler', 'Allah'tan korkun ve yarınınıza ne hazırladığınıza bir bakın diye uyarılıyor.
Allah'tan korkuyor musunuz? Haram yiyorsanız; günah işliyorsanız, ibadetten uzak iseniz, haram kazanıyorsanız, bir hesap duygusu içinde değilseniz Allah'tan korkmuyorsunuz demek ki. -(Bu arada şunu belirtelim; Allah'tan korku; ittika, Allah'ın hesabını yapmak, günahtan sakınmak anlamına geliyor-)
Yarına hazır mısınız? Ayet; yarına ne hazırladınız diye soruyor. Ölüm bir yok oluş değil yeni bir başlangıçtır. Yola koyulmaktır. Çürüdükten sonra yeniden toparlanıp dirilmektir. Her şeyin hesabını vermektir. Onun içindir ki yarına ne bıraktığına herkes bakmalıdır.
Aldanmış olanların; 'Dediler ki, bizim yaşamımız bu hayattan başka bir şey değildir. Biz diriltecek de değiliz (En'am, 29) sözü bir aldanmadan ibarettir.
Evet, tek tek dirilteceksiniz. Her sözün, her fiilin hesabını vereceksiniz. Vereceğiz. Mizan'dan hiç bir şey kaçmayacak.
Sırat köprüsüyle bir randevunuz var. Hepiniz oraya çağırılacaksınız. Bütün günahlarınız, haram kazançlarınız, haram harcamanız, zulmünüz, kötülükleriniz sırtınıza vurulacak. Sırtınızda binlerce ton günahla sıratı asla geçemezsiniz. Gelin sırata yüksüz girin. Yoksa sıratın altına koyulmuş cehennemden sadece iyi niyetinizle geçemezsiniz.
Herkes her kararının, günahının, iyiliğinin, istismarının, egosunun, şımarıklığının, fırsatçılığının hesabını çetin bir sorgulamada verecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA