Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Bu vahşeti unutmayacağız

Meclis'te haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlık görüşmeleri sürüyor.
HDP ve CHP milletvekilleri canhıraş bir şekilde dokunulmazlıklar kalkmasın diye konuşuyor.
Hele CHP'lilerin genel başkanlarının söyleminin tam tersi şekilde anayasa değişikliğine karşı çıkması tam bir tiyatro.

Tüm bu tartışmalar sırasında benim aklımda tek şey var.
Haberlerde gördüğüm bir başlık: 13 cenaze 60 kilogram…

***

13 insanın cenazesinin toplam ağırlığını açıklıyor başlık; 60 kilo. İnsanı dehşete düşüren, kanını donduran bir başlık. Başlık değil, haber değil aslında bir terör gerçeği.

Diyarbakır'ın Dürümlü Köyü'nde PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği katliamın boyutunu sarsıcı bir şekilde aktarıyor; 13 ceset 60 kilo…

PKK'nın yaptığı sivil katliamında unutulmaması gereken bir vahşet; Dürümlü katliamı. Tarihe, Kürtlerin canice katledildiği vahşi bir katliam vahşet olarak geçmeli Dürümlü katliamı!

***

PKK'lı teröristler, 15 ton bomba yüklü kamyonu, sırf kendilerine müsaade etmeyen köylülere kızarak patlattı. 13 insan ve kamyon dahil üç araç adeta buhar oldu. Bomba o kadar şiddetli patladı ki civar köylerde deprem oluştu. İnsanlardan da araçlardan da iz kalmadı.

Bomba yüklü kamyonun patlatıldığı yerde 20 metre çapında, 4 metre derinliğinde büyük bir çukur oluştu. Kayboldu denilen 13 köylünün cesedi 3 kilometre öteye kadar saçıldı. Üç kilometreyi gözünüzde canlandırın. Ve o kadar uzun bir mesafeye insan parçalarının nasıl bir kıyametle savrulduğunu düşünün. İnsanlar 4 gün boyunca sabahlara dek tarlalarda, tepelerde hayatını kaybeden yakınlarının ceset parçalarını aradı.

Yanlarında sözde Kürtçü geçinen dernekler, siyasiler, STK'lar yoktu. Uludere faciasında yeri göğün inletenler, acı da bile ayrım yaptıklarını, dertlerinin insan değil siyaset olduğunu gösterdi.

Uludere'de tüm toplum gözyaşı dökmüşken, Dürümlü faciasında ölenlere bazıları hiç acımadı, gündemine bile almadı. HDP ne soruşturma önergesi verdi ne de sözde dernekler raporlar hazırladı.

***

Kendi siyasi görüşüne yakın biri öldüğünde, karşındaki kişi gözyaşı dökse bile "Siz acıyı yarıştırıyorsunuz, insan değilsiniz" suçlamasında bulunanların, Dürümlü katliamı karşısındaki sessizliğini sakın unutmayın.

PKK katlettiğinde ölenleri insan bile saymayan, olayın üstü kapansın diye ağzını bile açmayan, medyasında olayla ilgili haberleri görmeyenleri unutmayın.

Ve şunu da unutmayın. 36 çocuğun babasız yetim, 8 kadının kocasız dul kaldığı bir vahşetin ardından bile yakınlarını kaybedenlerin PKK'yı lanetleyememesini unutmayın.

Bunun altında yatan PKK şiddetinden korkudur. PKK ve bileşenlerinin bölgedeki insanları nasıl sindirdiğini unutmayın.

PKK'nın Dürümlü katliamı, "özyönetim" ve "barış" getireceğini söyleyenlerin Kürtlere ölmekten başka tercih hakkı bırakmadığının ispatıdır.

Dürümlü'de PKK'nın Kürtlere yaşattığı kıyamet, asla unutulmayacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA