Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Bu noktaya varacağı belliydi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan bahsediyorum, FETÖ söz konusu ise artık açıktan devleti eleştirip onlar için "mağdur" diyor. Hele Adana mitinginde FETÖ'cüleri alkışlatması CHP tabanının bile büyük tepkisini çekti.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının arkasında olduğu aşikâr isimleri alkışlatıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce televizyonda "Yine yeşillendi fındık dalları" şarkısı eşliğinde darbeden haberdar olduğunu göstererek göbek atanları açıkça destekliyor.

Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Fatih Günsul da FETÖ'den gözaltına alındı. Öyle ki Günsul'un, FETÖ'nün 'Kırmızı listesi'nde bir Bylock kullanıcısı olduğu ve örgütle CHP arasında iletişimi sağladığı iddia ediliyor.

***

Kılıçdaroğlu mitingde, döviz kuru mevzusuna girip hiç çekinmeden "Ayakkabı kutularındaki dolarlardan" bahsetti. 15 Temmuz'daki hain FETÖ'cü darbenin işgal girişimine rağmen, aynı FETÖ'cü hainlerin 17-25 Aralık'taki tezlerine sarılması tam bir garabet. Hem darbeye karşı olduğunu söyleyip hem de FETÖ'cülerin 17-25 Aralık kumpasını sahiplenmek çelişki değil midir?

Kılıçdaroğlu buradaki çelişkiyi fark edemiyor mu? Bence tam tersi bilinçli şekilde çarpıtma, akıl bulandırma ve algı operasyonu yapmayı tercih ediyor.

Sürekli HDP'lilerin ve FETÖ'cülerin 'mağduriyetinden' bahseden Kılıçdaroğlu, Allah rızası için tek bir kez 248 şehidin veya 2 binin üzerindeki gazi ailesinin mağduriyetinden bahsetti mi? İlaç niyetine olsun bir kez bile milletin mağduriyetini ağzına almadı.

***

CHP'nin 30 Mart seçimlerinde FETÖ ile ittifak yaptığını" söyleyen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'i dakikasında partiden attırdı. Aynı şekilde haftalardır CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da FETÖ'nün CHP'yi nasıl ele geçirdiğini belgeleriyle ispatlayacağını söylüyor. Yürüyüş ve açlık grevi eylemleri yapıyor. Kılıçdaroğlu ne yaptı? Bu konuda açıklama getireceğine kardeşinin CHP'den ihraç edilmesini istedi.

***

FETÖ finansmanıyla çıkan Karşı gazetesi, 17/25 Aralık yargı darbesi sürecinde, FETÖ'cü polislerin servis ettiği tapeleri her gün çarşaf çarşaf manşetten yayınladı.

Kılıçdaroğlu da her grup toplantısında bu tapeleri kullandı. O gazetenin Genel Yayın Yönetmeni de daha sonra CHP'den milletvekili yapılarak ödüllendirildi.

Aslında FETÖ'nün kimi 'tape' vererek tepe tepe kullandığını daha sonradan millet gördü.

***

Kılıçdaroğlu'nun bu tavırları sadece, "Seçimlerde HDP ve FETÖ tabanından oy almak için yapıyor" cümlesiyle açıklanamaz.

Aslında Kılıçdaroğlu'nun tavırlarını anlamak için sadece CHP'nin Genel Başkanlık koltuğuna oturma sürecini hatırlasak yeter. Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün, Baykal'a kurduğu kaset kumpasının ardından genel başkanlık koltuğuna oturdu.

O kaseti dolaşıma sokan sözde gazeteciler, bugün FETÖ tutuklusu olarak içeride iken o, Genel Başkan…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA