Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Taşlar oynadı

Ertuğrul Sağlam'ın seçimi cesurcaydı. F.Bahçe'ye karşı kora kor oynamaya karar vererek, mücadele eden oyuncular yerine topa yatkın olanları tercih etti. İlk 11'lere baktığımızda tempolu bir maç beklentisi vardı. Nitekim rakibini sahasına ve ceza alanına yapıştıran F.Bahçe'nin temposu hiçbir zaman olamadı. Bunun yerine çok sayıda faulun yapıldığı, rakibe top geçtiğinde ayaklarda dolaşmaması için hamlelerin arka arkaya geldiği bir düzen oluştu. Ersun Yanal'ın Baroni-Holmen tercihini yadırgamadık. Deplasman maçlarında geriye istekli koşmayan Brezilyalı'nın, temposundaki düşüş, daha doğru koşular yapacak bir oyuncu ihtiyacı yarattı. Ama koşan takıma rağmen Fenerbahçe topu doğru dolaştıramıyor, yine karambol içinde kendi kaosunu arıyordu.

TOPUZ STRATEJİ HATASIYDI

Ve bu düzenin kilit ismi; Webo da sakatlanınca, işler iyice karıştı. "Sadece öne doğru" felsefesinde dakika dakika düşüş başladı. Alper, Emenike, Webo ve hatta Baroni'yi de sayarsak, 4 ilk 11 oyuncusunun alışkanlığı, geri kalanların sorumluluk alma potansiyallerini geri itti. Emre de üstlenmedi bu görevi. Moussa ve Kuyt da toparlayamadı etrafındakileri. Sadece Caner Erkin fazladan üretim adına risk üslendi ve daha güvenli ve etkili oynayan Eskişehirspor önünde skoru korumak zorunda hissetmeye başladılar.
Bunlara rağmen özellikle Kuyt ile fırsatlar yakaladılar. Hollandalı'nın attığı golde, top eline çarptı. İptal edildi. Kayan bir oyuncunun altına sakladığı koluyla, bilerek ve isteyerek topa vurması mümkün değil. Kurallar "ya bilerek" diyor, ya da "avantaj sağlamak amacıyla"... Kuyt da ikisi de yok. Yine de yorum böyle olmadı. İki kontratak golü, ikisinde de Alves ikramı var, Eskişehir'in tabelasında. Ersun Yanal takımını devre arasından formda döndüremedi. Emenike ile birlikte adale sakatlıkları iki oldu. İkinci değişik hamlesinde Salih'i değil de, Mehmet Topuz'u kullanmasının, stratejisi de yok. Zor günler için sandığı açtılar, kredilerini kullanıyorlar. Ama bir an önce tekrar kendilerini zirveye neyin taşıdığını hatırlamalı ve geriye dönmeliler

MAÇIN ADAMI: CANER ERKİN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA