Giriş Tarihi: 24.03.2016 09:57Son Güncelleme: 24.03.2016 10:03
Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?
ABONE OL
Malzemeler
1 bağ pazı
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet kuru biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz, karabiber, pul biber (arzu edilirse)
Hazırlanışı
Pazıları geniş bir tencerede kaynayan suya atın, bekletmeden hemen çevirerek süzgeçle çıkartın.
Soğuk sudan geçirin, suyunu sıkarak doğrayın.
Tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
Kuru biberleri yıkadıktan sonra ufalayarak ekleyin.
Birkaç kez çevirdikten sonra pazıları da ekleyin.
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve acı severseniz pul biber ekleyip 5-10 dk kadar kavurun.
Yumurtalı versiyonu:
Bir de yumurtalı versiyonu var pazı kavurmasının...
Daha besleyici, daha dengeli bir yemektir, lezzetlidir de, ama biz pazıyı sade haliyle sanırım daha çok seviyoruz.
Yumurtalı yapmak istersek kuru biber eklemiyoruz, soğan-sarımsaklar kavrulduktan sonra pazıları ekliyor, pişmesine yakın 2-3 yumurta kırıp fazlaca karıştırmadan kapağını kapatıyoruz...
Her iki versiyon üzerine de sarımsaklı süzme yoğurt servis önerisidir