Etkinlikte; 'Şarap, Türk mutfağında olması gereken algıda mı? Nasıl olmalı?', 'Türk mutfağında inovasyon ve şarap', 'Kebap ve şarap', Balık ve meze kültüründe şarap', 'Türk mutfağında inovasyon ve şarap' gibi başlıklar dikkat çekiciydi. Bu konularda SABAH gazetesi yemek kültürü yazarı Ahmet Örs, yemek yazarı Gökçen Adar, Feriye Lokantası şef ve işletmecisi Vedat Başaran, Mövenpick Hotel şefi Maximilian Thomae,
Gusto dergisi yazarı Yurtsan Atakan, Kavaklıdere Şarapları şarap eğitim uzmanı Levon Bağış, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, Cumhurbaşkanlığı Köşkü şefi Aydın Demir, önolog Oğul Türkan, Topaz Restaurant işletmecisi Kaya Demirer gibi isimler pek çok açıdan uzlaşarak, bazı konularda ise çakışarak fikirlerini paylaştılar.