Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Herkes Giderken Mersin'e

Dün sabaha yine terörle uyandık. İstanbul Etiler'deki patlama tüm haber kanallarını harekete geçirmişti.
Dijital teknolojinin hızına bakın ki, haber, sabah.com.tr'ye düştükten 10 dakika sonra Barbaros Bulvarı'ndan geçen ambulans ve itfaiye araçlarının sesini duydum.
a Haber de yayın hayatına başladıktan sonraki bu ilk önemli sınavından yüksek puan aldı. Hem hızlı, hem doğru haber verdiler. Patlamadan sadece 20 dakika sonra olay yerinden ilk görüntüler ekrandaydı. Üstelik bu GSM bazlı 3G yayını, polisin anında devreye soktuğu sinyal bozucu jammer aletleri nedeniyle zaman zaman aksamasına rağmen, son derece başarılı bir habercilik yaptılar.
Belli ki panik anları haberciliğinde yüksek bir manevra kabiliyetine sahipler.
Bu arada bombanın dumanı tüterken, olay yerine ulaşmayı başaran muhabir İbrahim Güneş'in söyledikleri de gazetecilik mesleğinin nasıl özveri gerektirdiğini kanıtlar nitelikteydi.
İbrahim, "Biz olay yerine doğru koşarken, vatandaşlar büyük bir korkuyla tam aksi istikamette koşuyorlardı" dedi.
Coşkun Aral bir röportajında savaş muhabirini şöyle tanımlamıştı: "Savaş muhabiri, bir felaket sonrasında korkuyla kaçışan sıradan insanların tam aksi istikametinde olay yerine doğru koşan kişidir..."
İbrahim öyle yapmıştı... Terör olaylarının doğal felaketlerle yarıştığı bu coğrafyada, Allah tüm meslektaşlarımızın yardımcısı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA