Eklem ağrıları her yaştan insanın kabusu haline geldi. İngiliz beslenme uzmanı Shona Wilkinson, hemen ağrı kesicilere sarılmak yerine bol bol kırmızı biber tüketmek gerektiğini söyledi...
Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan hareketsiz yaşam ve obezite, eklem ağrılarına davetiye çıkarıyor.
Beslenme uzmanı Shona Wilkinson "Avuç avuç ilaç içmek yerine ağrılarınızı doğal yöntemlerle kesebilirsiniz" dedi.
Acı biberden elde edilen madde olan capsaicinin ağrıları kestiğini söyleyen Wilkinson, "Kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşı rahatlatıcı etkisi vardır.
Yapılan bir çalışmada şiddetli eklem ağrısı çekenlere capsaicin enjekte edilmiş ve hastaların ağrıları büyük oranda geçmiştir.
Mide rahatsızlığı, bağırsak gazını düzenleme, mide ağrısını kesme, diyare tedavisi ve mide kramplarında doğal bir çare olarak sindirime yardımcı olmak için kullanılır.
Kırmızı biber C vitamini açısından zengindir. C vitamini oranı limondan daha çoktur.
Doğal metabolik hızı artırma özelliğine sahip olmakla beraber bu özelliği ile aynı zamanda iştah açıcı etki de göstermektedir.
Ağrı çok şiddetli değil ama uzun süreliyse ve bir türlü geçmiyorsa kronik bazı hastalıkların sonucu olabilir.
Bu durumda vakit kaybedilmeden mutlaka bir hekime başvurmalı ve ağrının altta yatan nedeni için çeşitli tetkikler yaptırılmalıdır.
Masaj için özellikle susam yağı iyi bir baz yağdır. Bu yağın içine kırmızı pul biber özü, nane yağımenthol, melisa yağı, karanfil yağı gibi karışımlar ekleyerek ağrılı bölgeyi rahatlatabilirsiniz.