Toplumsal sorunlar ve beslenme hataları öfke katsayısını yükseltiyor.
İster özel olsun isterse toplumsal sorunlar, hemen herkeste öfke patlamasına yol açıyor.
Bazı gıdaların diğerlerine göre öfke kontrolünü sağlamakta etkin olduğuna dikkat çeken Gizem Şeber, bunları şöyle sıralıyor...
Vücudunuzda şehir yaşantısı sebebi ile biriken serbest radikaller yeteri kadar temizlenmediğinde daha kolay öfkelenmenize sebep olabilir.
Bu nedenle antioksidan etkisi ile hayatımızda büyük önemi olan C vitamininden zengin besinleri yeterli tüketmek gerekir.
Kivi, C vitamininin en zengin kaynaklarından biridir.
Bir adet kivi ortalama günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80'ini karşılar.
Aynı zamanda yeterli Omega-3 alan kişilerin depresyona yakalanma riskinin daha düşük olduğu ve daha az öfkelendikleri bilimsel çalışmalarca da tespit edilmiştir.
Bu nedenle haftada 2-3 defa balık tüketmek kendinizi daha mutlu hissetmenize yardımcı olur.
Vücutta mutluluk hormonu olarak bilinen seratoninin salgılanmasını sağlayan triptofandan zengin olan yer fıstığı öfke kontrolü için yardımcı olacak bir diğer besindir.