Yaz aylarında sıcaklıkla beraber artan sıvı kaybının önlenmesi için yeterli sıvı alımı çok önemlidir.
Sıvı alımının karşılanmasında su haricinde süt, ayran, soda, limonata, soğuk bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekler de tercih edilmelidir.
Her yaprak bir besin grubunu oluşturmaktadır. Bu gruplar; süt ve ürünleri grubu, et-kuru baklagiller, yumurta- peynir, ekmek, tahıl grubu, meyve-sebze grubudur.
Yaz aylarında krema, mayonez, yağlı sos, katı yağ gibi yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçının.
Yemeklerde bitkisel sıvı yağların kullanımı, yemekleri pişirirken haşlama, ızgara ve fırın gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edin.