Buğday kepeğinden sonra en lifli gıda fasulyedir. Herhangi bir çeşit fasulye tüketmek, kolesterolünüzde 6 haftada yüzde 10'a varan düşüş elde etmenizi sağlayabilir.
Ceviz, kaju ve badem gibi kuruyemişler tekli doymamış yağlar ile E vitamini, magnezyum, bakır içerir. Bu özellikleri ile kalp sağlığını korur. Düzenli olarak bu kuruyemişlerin tüketilmesi önemlidir.
Buzlu da olsa, sıcak da olsa çay, antioksidan kaynağıdır. Çayın kan damarlarını rahatlattığı ve pıhtılaşmayı azalttığı çalışmalarca kanıtlanmıştır.
Kalbinize yardımcı olmak için, bitter çikolata yemelisiniz. Bitter çikolatalar, sütlü çikolatalara göre 3 kat daha fazla antioksidan içerir.
Bu flavonoit antioksidanlar, kan pıhtı hücrelerinin birbirlerine yapışmalarını engeller ve atardamarları açık tutar. Beyaz çikolatada hiç flavonoit yoktur.