Soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmamızda vücut ısımızın düşmesi önemli bir rol oynuyor.
Örneğin; bazı besinleri düzenli olarak tüketmemiz gibi! Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili dondurucu soğuklarda vücut ısınızı yükselten besinleri sıraladı, bunları nasıl tüketmeniz gerektiğini anlattı.
Eğer soğuk havalardan çok kolay etkileniyorsanız, ısıtıcı özelliği ile tarçın diğer baharatlar içinde hemen öne çıkıyor.
İsterseniz çaylarınızı kabuk tarçınla demleyerek de tarçından istediğiniz şekilde faydalanabilirsiniz.
Taze zencefil vücut ısısını dengede tutan ve vücutta gelişen hipoterminin düzelmesine katkı sağlayan bir bitki kökü.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili düşen vücut ısınızı artırmak veya soğuk kış gecelerinde ısınmak için toz haline getirilmiş zencefil kökünden 1 çay kaşığı kadar çorbalarınıza katmanızın yeterli olacağını belirtiyor.
Zencefil ve tarçını ayrıca sıcak suda 5-10 dakika demleyerek çay halinde de içebilirsiniz.
Kurutulmuş çiçek ve yaprak karışımından 1 tatlı kaşığı alıp üzerine 1 su bardağı kaynatılmış su ilave edin ve 10 dakika süreyle demlendirin.
İsmi çok fazla bilinmeyen havlıcan, zencefilgillerden olan bir bitki .